Glassnode Verileri: Bitcoin ve Ethereum’da Kurumsal Talep Azalıyor!

Kripto para analitik firması Glassnode tarafından yapılan araştırma, Bitcoin (BTC) destek için savaşmaya devam ederken ve madencilik satış baskısı artarken kurumsal talebin azaldığını ortaya koydu.

Kanada Bitcoin ETF’si, Grayscale ve Coinbase verileri

Rapor, kurumsal anlatıdaki en büyük faktörlerden birinin, kripto para varlıklarının Grayscale’in GBTC tröst fonuna tek yönlü akışı olduğunu belirtti. Yatırımcılar, 2020 ve 2021 başlarında gözlemlenen yüksek primi tahkim etmeye çalıştılar. Rapor şu ifadelere yer verdi:

Bitcoin bu hafta desteğini korudu, bir başka baskıyı ve muhtemelen madencilerden gelen satış baskısını absorbe etti. Biz, şu verileri analiz ettik:

– Zincir üstü veriler

– Madenci geliri + satış dengesi

– Kurumsal talep

Glassnode, Şubat ayından bu yana GBTC ürününün net varlık değerine (NAV) kalıcı bir indirimle ticaret yapmak için tersine döndüğünü bildirmeye devam etti. Mayıs ortasında yüzde 21,23 ile en derin indirime düştü. Bu indirim, piyasadaki satışların ardından kapanmaya devam etti ve şu anda yüzde 5 civarında. Glassnode ayrıca iki büyük Kanada BTC fonundan çıkışlar ve Coinbase‘de tutulan Bitcoin bakiyelerinde  net değişiklik gözlemledi ve şu sonuca vardı:

GBTC priminin gözlemleri, Kanada Purpose ve QBTC ETF’lerinden net çıkışlar ve durgun bir Coinbase dengesi gibi kriteterlere bakıldığında, kurumsal talep biraz cansız görünüyor.

ETH çıkışları rekor düzeylere ulaştı

Kurumsal varlık yöneticisi CoinShares tarafından hazırlanan ilgili bir raporda, Bitcoin çıkışlarının geçtiğimiz hafta içinde aslında yavaşladığı bildirildi. Tüm fonlardaki toplam Bitcoin çıkışları, önceki hafta 89 milyon dolardan sadece 1,3 milyon dolara düştü. Raporda, Grayscale gibi bazı fonların aslında küçük BTC girişleri gördüğünü ve bunun yatırımcılar arasında Bitcoin için karışık bir duyarlılık oluşturduğunu belirtti.

Fon yöneticisinin yönetimi altındaki varlıkların toplamı şu anda 30 milyar dolar ve bunun yüzde 74’ü veya 22.4 milyar doları Bitcoin tröst  ürününde. Bu, önceki hafta ETH tabanlı yatırım ürünlerinden çıkan 1,9 milyon dolardan 50 milyon dolarlık rekor bir artış. Mayıs ortasında başlayan ve toplam piyasa değerinin yüzde 43,5’ini düşüren büyük piyasa düşüşü, tüm dijital varlık yatırım ürünlerinden büyük çıkışlara neden oldu. Art arda dördüncü hafta çıkışlar, 44 milyon doları buldu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (2)
Add Comment