Bitcoin Toparlanıyor: Yatırım Uzmanından Kritik Uyarı Geldi!

 

Bitcoin (BTC) son yedi günde değerinin yaklaşık yüzde 15’ini kaybetti. Kripto para piyasası BTC fiyatından önemli ölçüde etkilendiği için, altcoin projelerinde de fiyat düşüşleri gözlemlendi. Ancak geçtiğimiz gün piyasa biraz toparlandı ve BTC bir kez daha 38 bin doların üzerinde işlem görmeye başladı. Bununla birlikte, deneyimli bir Kanadalı yatırım yöneticisine göre, yatırımcılar değer kaybı riskiyle karşı karşıya kaldıkları için, lider kripto para birimi BTC’den uzak durmalılar.

Bitcoin vadeli ETF’leri anlamsız

Piyasanın haftayı yüksekte bitirmeye çalışmasına rağmen, JC Hood Investment Counsel’in başkanı ve portföy yöneticisi John Hood, yalnızca Bitcoin fiyatındaki belirsizliğin bile, yatırımcıların uzak durması için yeterli bir sebep olduğunu söyledi. Hood, Bloomberg BNN ile yaptığı röportajda şunları söyledi:

Bitcoin’i önermiyorum. Çünkü hareketin diğer tarafında ne var, kimin diğer tarafta olduğunu bilmiyorsunuz.

Hood, olası piyasa manipülasyonu ve yeni gelişen bir piyasada beklenen yatırımcı koruma önlemlerinin eksikliğinden endişe duyduğuna da dikkat çekti. Hood ayrıca, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile Bitcoin spot vadeli işlemleri için başvuran BTC şirketlerinin son mücadelelerinin anlamsız ve boşuna olduğunu belirtti. Bunun, düzenleyicilerin BTC hakkında sahip olduğu olumsuz görüşün bir kanıtı olduğunu söyledi ve sözleri şöyle devam etti:

Bu konuda belirsiz olan ve hoşuma gitmeyen pek çok şey var. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun kripto parayı tam da bu nedenlerle, şeffaflık eksikliği nedeniyle reddetmesi, bu benim için bir sorun. Bu yüzden, bunları portföyümde gerçekten istemiyorum.

Vadeli işlem yapan yatırımcılar büyük risk altında

JC Hood Investment Counsel’in başkanı ve portföy yöneticisi John Hood, ABD’deki ETF’leri onaylayan düzenleyiciler ile Kanada’dakilerin farklı olduğunu da söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

Evolve and Purpose ile Kanada’da sahip olduğumuz tek avantaj, bunların spot fiyatlarda, cari fiyatlarda olması. Oysa ABD’de kripto para birimlerini spot bazında düzenleyemeyeceklerine dair tuhaf bir argümanları var.

SEC, ABD pazarında ilk kez piyasaya sürülen ve anında hit olan ProShares Bitcoin Stratejisi ETF’si (BITO kodu altında işlem gören) ile vadeli BTC ETF başvurularını onayladı. Birçok kripto para piyasa katılımcısı buna olumlu bir gelişme olarak baktı. Ancak Hood, bunun saçma olduğunu söylüyor. Bloomberg BNN’ye verdiği demeçte şunları belirtti:

Ortalama bir BTC yatırımcısını bir vadeli işlem ürününe maruz bırakmak, bu ürünler çok karmaşık olabileceğinden onu parasını kaybetme riskiyle karşı karşıya bırakıyor. Bitcoin satın almak isteyen çoğu yatırımcının vadeli işlem piyasasının nasıl çalıştığı hakkında hiçbir fikri olmadığı için, kesinlikle vadeli işlem piyasasında BTC satın almamalılar.

Daha fazla Bitcoin haberi için KriptoArena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!