Kripto Milyarderi Açıkladı: Bitcoin Rekor Fiyata Her Zamankinden Daha Yakın

Girişimci olan Tim Draper, Ocak ayında Forbes ile gerçekleştirdiği röportajda, Bitcoin(BTC)’in bir yıl içerisinde çarpıcı bir şekilde 250 bin dolara ulaşacağı konusunda öngörülerini paylaştı. 2022 Ocak ayında Bitcoin, yaklaşık 41 bin dolar seviyelerinden işlem görüyordu.

Draper, Bitcoin fiyatının büyük artış yaşayacağına inanıyor

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Belirtilenlere göre Draper’ın tahmini gerçekleşecek gibi durmamakla birlikte, Bitcoin 2022 yılının ilk günü 47 bin dolar olan fiyatından bu zamana kadar kayıplar yaşayarak, 20 bin dolara kadar geriledi. Lider kripto para biriminde yaşanan düşüşlerden sonra milyarlarca dolar kaybeden dört kripto patronundan biri olarak tanınan Tim Draper, konuşmasında yılmadığını açıkladı. Forbes, önceki tahmini için Tim Draper ile tekrar e-posta yoluyla iletişime geçtiğini belirtiyor. Ancak kripto para milyarderi, BTC’in 250 bin dolar seviyesine kadar ulaşacağından yüzde 100 emin olduğunu söylüyor:

2022 yılının sonlarında veya 2023 yılının başlarında bunun olacağına her zamankinden daha fazla ikna oldum.

Bir düşüş bayrağı atılımının ardından 32 bin dolardan keskin bir düşüş sonrasında, Bitcoin fiyatındaki düşüş eğiliminin durduğu görüldü. 2017 yılındaki ATH’si olan 17 bin ila 20 bin dolar arasında güçlü bir destek noktası olduğu ve bunun da fiyatın 24 bin dolar veya belki de 30 bin dolar seviyesinde bulunan büyük direnç seviyesine doğru geri dönüşüne katkıda bulunduğu belirtiliyor.

BTC’de fiyat hareketliliği tetikleyen faktörler neler?

Son birkaç aydır kripto para piyasalarında uzun süreli ve şiddetli düşüş eğilimleri yaşanıyor ve bu durumun yatırımcılardaki genel tutumu önemli ölçüde etkilediği bildiriliyor. Düşüşler sonrası devam eden karamsar ortama, sürekli vadeli işlemler için piyasada negatif finansman oranlarının da eşlik ettiği belirtiliyor. Yapılan işlemler sonucunda, yatırımcıların sürekli olarak daha düşük fiyatlar bekledikleri için BTC’yi aktif olarak açığa aldıklarını gösteriyor.

Diğer tüm varlıklarda olduğu gibi BTC’in fiyatını da arz ve talep etkilemektedir. 2016 yılında Hindistan’ın rüşvetle konusu ile ilgili büyük değere sahip banknotları protesto etmesi Bitcoin’in değerini artırdı. Hindistan’da, BTC’nin değeri başka yerlerden yüzde 20 daha fazlaydı. 2019 boğa koşusu, Facebook’un Libra projesi duyurusuna bağlı olabilir.

Kripto para milyarderleri kayıplar yaşadı

Mart ayının başından bu zamana kadar ki süreçte lider kripto para biriminde toplam 61 milyar dolar kaybeden ve sektördeki kayıplarını fazlasıyla yaşayan on bir kişi olduğu belirtiliyor. Şu anda milyarder konumunda sayılabilecek olan sadece yedi kişi olduğu söyleniyor. Servetinin yüzde 57’sini kaybetmesinin ardından artık milyarder olmaktan çıkan, kripto para borsası Coinbase’in kurucu ortağı ve eski başkanı Fred Ehrsam, piyasalarda yaşanan krizin büyüme sancısından başka bir şey olmadığını savunuyor. Bitcoin yatırımcıları olan ikiz kardeşler Tyler ve Cameron Winklevoss’un servetleri de önemli bir darbe aldı ve Mart ayında tahmini 4 milyar dolarda iken, şu anda 3.2 milyar dolara kadar gerilediği belirtiliyor.

Binance CEO’su CZ, tahmini 65 milyar dolarlık servetiyle dünyadaki en zengin 19. kişi oldu. Şu anda ise servetinin net değeri 18,7 milyar dolar olduğu söyleniyor. FTX CEO’su Bankman-Fried’in servetinin değeri ise 24 milyar dolarda iken, gerileme sonrası 20 milyar dolara kadar düştüğü açıklandı. MicroStrategy’nin Bitcoin biriktirmek için harcadığı toplam miktar 3,96 milyar dolar civarındaydı. Şu anda ise BTC değerindeki son düşüşün MicroStrategy adına bir milyar dolar değerinde bir kayba neden olduğu belirtiliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!