Bitcoin rallisi ABD Dolarının değer kaybettiğini gösteriyor

Bitcoin son dört veya beş hafta içerisine % 50 oranında bir iyileşme gösterdi.  

“Zengin Baba Zavallı Baba” kitabının arkasındaki isim olan ünlü yazar ve girişimci Robert Kiyosakison ralli ile ilgili yaptığı yorumda BTC fiyatındaki yükseliş nedeniyle Doların değer kaybettiğini söyledi. 

“Bitcoin in yükselişi altın ve gümüşü geride bırakıyor. Bu şu anlama geliyor. Şimdi alınabildiği kadar BTCye sahip olunmalı. Tren gidiyor. Dolar ölüyor. Gümüş herkes için alınabilir durumda. Dolar düştüğünde önemli olan kaç tane altın gümüş veya Bitcoine sahip olduğunuzdur.”

Kiyosaki geçtiğimiz günlerde başkanlık seçimini kim kazanırsa kazansın yatırımcıların Bitcoin ve gümüş alması gerektiğini de sözlerine ekledi. Yatırımcı her yıl milyarlarca veya trilyonlarca Dolar basmak için ABD merkez bankası ABD Federal Rezervine karşı uzun zamandır bir savaş yürütüyor:

“Açıkçası Trumpın kazanmasını istiyorum. Birlikte iki kitap yazdık. Oğulları arkadaştır. Yine de seçiminiz için oy kullanma hakkınızı destekliyorum. Kimin kazandığına bakılmaksızın altın gümüş ve Bitcoin satın almaya devam edin. Bitcoin 2009 yılında ortaya çıktı. Gerçekten kötü olan Fed ve Hazine. Altın gümüş ve Bitcoin almaya devam edin.”

BTC Dolardan daha iyi bir performans sergileyecek  

Doların değer kaybederek BTCnin ilerleyen yıllarda daha iyi bir performans göstereceği görüşü savunuluyor. 

Dünyanın en saygın varlık yöneticilerinden biri olan Stan Druckenmiller geçtiğimiz günlerde ABD Dolarının önümüzdeki yıllarda ağır bir şekilde düşeceğini söyledi. CNBC ile yaptığı aynı röportajda Bitcoinin enflasyonda altından daha iyi bir yatırım olduğunu fakat daha fazla altına sahip olduğunu belirtti. Bununla birlikte Bitcoinin önümüzdeki yıllarda uygulanabilir bir varlık sınıfı olacağını düşündüğünü dile getirdi.

Başka bir milyarder Wall Street yatırımcısı olan Paul Tudor Jones Tudor Jones da BTCye yatırım yaptı ve bu yılın başlarında yapılan bir araştırma raporunda dünyanın en belirsiz makroekonomik ve jeopolitik değişiminden geçtiği zaman Bitcoine sahip olmanın mantıklı olduğu iddiasında bulundu.

Birçok yatırımcı BTCyi merkezi olmayan ve küresel özellikleri nedeniyle makroekonomik belirsizliğe karşı sağlam bir bahis olarak görüyor.

Comments (0)
Add Comment