Bitcoin, ocak ayına kadar 20 bin dolar olacak mı?

Saygın bir analist Bitcoin fiyatının fraktal modele göre önümüzdeki 6 ay içinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacağını tahmin ediyor.

Bitcoin 2008 ekonomik çöküşü sırasında Nasdaq endeksine benzer bir performans gösteriyor ve bu nedenle önümüzdeki aylarda toplanabilir.

Kripto analisti Ethereum Jack Bitcoinin (BTC) fiyatı için 2021 başlarında kripto para birimini tüm zamanların en yüksek seviyesine yerleşebileceğine dair bir tahmin yaptı. Analist tahminini fraktal modeline dayandırarak piyasaların Covid-19 salgını nedeniyle çöktüğünün altını çizdi. Bu modelin en temel özelliği ise varlığın buna benzer belirsizlik ortamlarında tekrardan yükselişe geçip muazzan rakamları bulması. 

Bitcoinin Mart ayında çökmesinden sonra analist 2008in ekonomik çöküşü sırasında Bitcoinin son aylarının grafiği ile Nasdaq endeksi grafiği arasında bir karşılaştırma yaptı. Ethereum Jacke göre Bitcoin o yıl Nasdaqa benzer bir performans gösterdi:

Bitcoin ocak ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacak

Analist Ocak 2021in başlarında tahmininin gerçekleşeceğini umuyor. O zamana kadar BTC tüm zamanların en yüksek seviyesini test edeceğini tahmin ediyor.

Bununla birlikte benzer bir tahmin yine başka bir analistten geldi. Bitcoinin son aylarda çok az hareket etmesine rağmen Bloomberg analisti Mike  McGlone kripto para biriminin bu yıl tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20 bin dolara ulaşmasını bekliyor:

“Bitcoin 2016 dönüşünü önceki zirvesini yansıtıyor. Bu arzın yarıya indirilmesinin son kez olduğu ve önemli bir zirveden sonraki üçüncü yıldı…2018de neredeyse yüzde 75lik düşüşün ardından Bitcoin 2016nın trendini takip ederse bu sene rekor seviyeye yaklaşacak.”

CNF tarafından bildirildiği gibi diğer analistler Bitcoinin yıl sonundan önce çift haneli seviyelerde işlem görmeye başlayacağını belirtti. Bunlar arasında Morgan Creek Dijital CEOsu Jason Williams BitMEX CEOsu Arthur Hayes ve Three Arrow Capital CEOsu Su Zhu da var.

Comments (0)
Add Comment