Bitcoin Ne Zaman 25 Bin Doları Geçecek? İşte Cevabı…

Kripto para analistlerine göre piyasalar uzun bir süredir dalgalı hareket sergiliyor fakat Bitcoin ve Ethereum hala iyi seviyelerden işlem görüyor. Cumartesi ve Pazar günleri Bitcoin’in yaşadığı düşüş ile beraber piyasalar tekrar düşüş yaşasa da analistler BTC için 25 bin dolar seviyesine işaret ediyor! İşte uzmanların görüşü…

Analistler Bitcoin için 27 bin dolar seviyesine işaret etti!

Daha önce kriptoarena.com olarak belirttiğimiz üzere Bitcoin, Perşembe sabahı piyasa öncesi satıştan hemen sonra 18 bin dolar seviyelerinin üzerinde destek alanında alıcılar buldu ve 20 bin dolar seviyesine tekrar çıktı. Hemen ardından ise hafta sonuna düşüşle başlayan Bitcoin ve Ethereum tekrar eski seviyelerine düşüş yaşadılar. Son 1 haftalık süreçte yüzde 1,3 değer kaybı yaşayan lider kripto para birimi Bitcoin, anlık olarak 19,154.98 dolardan işlem görüyor.

Popüler bir kripto para analisti, Bitcoin ve Ethereum için yatırımcıları şaşırtacak yeni olaylar bekliyor. Analist Justin Bennett’e göre, Kasım 2021’den bu yana piyasayı aşağı yönlü tutan bir trend çizgisi olan çapraz direnç, başarılı bir şekilde yukarıda kırıldı. Bennett’in sözleri ise şu şekilde:

“BTC bugün tüm zamanların en yüksek seviyesinden doğrusal trend çizgisinden geri döndü.”

Bennett, köşegen engelin aşıldığına göre, Bitcoin’in yaklaşık 27.000 dolarlık hedef fiyatına yaklaşık yüzde 40 oranında toparlanmaya hazır olduğunu söyledi. Ünlü analistin paylaştığı Tweet ise şu şekilde:

Analist, yatırımcıların zaman zaman önyargılarının çeşitli koşullar altında hala devam edip etmediğini görmek için kullandıkları BTC için ters çevrilmiş fiyat grafiğini inceliyor. Bennett’in grafiğine göre Bitcoin, Aralık 2022’ye kadar hedefine ulaşacak.

BTC öncelikle 19 bin dolar seviyesinin altına düşüş yaşayabilir!

Bir diğer yandan kısa vadede analist, Bitcoin’in rallisine başlamadan önce 19.000 doların altına düşebileceğine inanıyor. 18.500 dolarda bir likidite açığı olduğunu tahmin ediyor. Ona göre, BTC hafta sonu yaklaşıyor, piyasalar hala 19.540 doların üzerindeki sapmayı dışarıda bırakarak doldurmak için daha düşük fitillerle yatay işlem görüyor. Ünlü analistin attığı Tweet ise şu şekilde:

Bir diğer yandan akıllı sözleşme platformu Ethereum (ETH) hakkında yaptığı yorumlarla da dikkat çeken Bennett, önemli bir destek seviyesini başarıyla geri kazandıktan sonra ETH’nin artık olumlu gözüktüğünü belirtiyor. Son 7 günlük süreçte ETH yüzde 2,2 değer kaybederken, anlık olarak 1,286.89 dolardan işlem görüyor. Ethereum’un piyasa değeri ise anlık olarak 155 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!