Bitcoin Mart Ayında Yeni Bir Rekor Kırmaya Hazırlanırken Tarihsel Veriler Ne Diyor?

Bitcoin, Kasım 2021’de görülen etkileyici ATH’sine ulaşarak 69.000 dolar seviyelerine tırmandı ve yeni rekorlar kırdı.

BTC, şimdiye kadar tarihin ilk 6 aylık yeşil mum serisini kaydetti. Eğer Mart ayı da yeşil mumla kapanırsa, BTC, 7 aylık bir yeşil mum serisine ulaşmış olacak.

Şubat ayını %47’lik bir artışla kapatan Bitcoin, Checkmate takma adını kullanan Glassnode analisti tarafından “dolar bazında en büyük artışı yaşayan” olarak nitelendirildi.

Şubat 2024’te Bitcoin, tarihteki en büyük aylık ABD doları artışını göstererek 19,84 bin dolarlık bir mum bastı. Bu durum, Bitcoin’in piyasa değerine 390 milyar dolarlık bir ek değer kattı ve yüzde 47 gibi dikkat çekici bir artışa işaret etti.

Analiz sonrasında, Glassnode analisti paylaşımının sadece bir veri paylaşımı olduğunu ve BTC hakkında geleceğe dair tahmin veya değerlendirme içermediğini vurguladı.

Bitcoin, Aralık 2020’den bu yana en güçlü performansını sergilerken, tarihsel olarak Şubat ayının BTC için güçlü bir ay olduğu bir kez daha kanıtlandı.

Ancak, Coinglass verilerine göre Bitcoin için Mart ayı istikrarlı bir dönem göstermiyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi, 2024’te de Mart ayının Bitcoin için nasıl bir seyir izleyeceği merakla bekleniyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!