Bitcoin Karşıtı Ekonomi Profesöründen Şaşırtan Ethereum Yorumu: Bir İlk!

Bitcoin (BTC) karşıtlığı denince akla ilk gelen isimlerden bir tanesi, John Hopkins üniversitesi ekonomi profesörü Steve Hanke. Ekonomist, neredeyse 13 yıldır başarısız tahminleri ve karalama kampanyaları ile BTC düşmanlığındaki dünya rekorunu elinde tutuyor. Ancak, Hanke, aniden  Ethereum’a ilgi göstermeye başladı.

 

Steve Hanke’den şaşırtıcı Ethereum paylaşımı! Neden ETH?

El Salvador’un Bitcoin yasasını en çok eleştiren ve BTC’nin eninde sonunda patlayacak bir balon olduğunu dilinden düşürmeyen Hanke, Ethereum (ETH)’un devasa fiyat artışını ve DeFi sektörünü konu alan bir CNN makalesi paylaştı. Ekonomist, Ethereum (ETH)’un Bitcoin’i yakından takip ettiğine, NFT ve DeFi sektöründeki en popüler altcoin olduğuna ve fiyatının sene başından beri yüzde 560 arttığına dikkat çekerek, ”balon görünümü var… Paki ama ya öyle değilse?” ifadesini kullanarak 13 yıldır ilk kez kripto paralara dair olumlu bir yorum yapmış oldu.

 

 

 Steve Hanke, kripto para dünyasında gündemden düşmeyen bir isim. Geçen yıl, Bitcoin’i yasal para birimi yapmanın aptallık olduğunu iddia eden ekonomist, BTC’nin meşru olmadığını birçok kez dile getirdi. BTC  Hanke’nin,  Ethereum (ETH)’a ilgi göstermesi şaşkınlık yarattı. Peki bunun sebebi ne olabilir? Ethereum’un ekossitemi, ekonomistin alışkın olduğu geleneksel bankacılık sistemine daha çok benzediği için mi acaba? Yoksa Hanke, kripto para birimlerinin artık hayatımızın kalıcı bir gerçeği olduğunu ve tüm bu yıllar boyunca Bitcoin hakkında yanıldığını kabul etmekten çok korktuğunu fark etti mi? Her halükarda, Hanke’nin bu şaşırtıcı tavrı, alay konusu. ünlü Ethereum savunucusu Udi Wertheimer bile alaycı bir tavırla, “Bu, hayatım boyunca gördüğüm en düşüş eğilimi gösteren ethereum sinyali” dedi.

 

ETH, Defi ve NFT sektöründe lider konumunda

Ethereum fiyatı, DeFi ve NFT’lerde akıllı sözleşmelerin kullanılmasıyla da ivme kazandı . Chainalysis tarafından Eylül ayında yayınlanan bir rapor, orta, kuzey ve batı Avrupa’nın dünyanın en büyük kripto para ekonomisine sahip olduğunu ve bölgedeki büyük kurumsal ölçekli transferlerin çoğunluğunun son 12 ayda DeFi platformlarına gittiğini ortaya koydu.

 

Sonuç olarak, bu büyük kurumsal transferlerin çoğu, DeFi protokollerinde yaygın olarak kullanılan bir ERC-20 tokeni olan Ethereum ve Wrapped ETH (wETH) ile yapıldı. Daha fazla ETH haberi için, Kriptoarena.com adresini takip edebilirsiniz.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (3)
Add Comment