Bitcoin in sosyal duyarlılık seviyesi en düşük seviyede! Peki, fiyatlar yükselebilir mi?

Onchain izleme firması Santiment varlığın sosyal medya ve forumlardaki genel algısını izleyen bir metrik olan Bitcoin için sosyal duyarlılığın tüm zamanların en düşük seviyesinde yer alıyor.

Genellikle fiyatta bir artışın olduğunu belirten firma tarihsel olarak bakıldığında sosyal duyarlılık değerlerinin ilk kez bu kadar düştüğünü söyledi.

Santiment Bitcoin 3 Eylülden bu yana ilk kez 11.000 Doların üzerine çıktığında varlığın hashtagler ve yorumlar gibi kriterlere göre Twitterdaki duyarlılığının “şaşırtıcı bir şekilde” tüm zamanların en düşük seviyesinde olduğunu belirtti.

Firma Bitcoinin genel söz hacmini hesaplayan ve bunları platformdaki olumlu ve olumsuz yorumlara karşı ağırlaştıran özel bir yöntem kullandı.

Firma geçmiş veriler dikkate alındığında Bitcoin fiyatlarının önümüzdeki haftalarda yükseliş görebileceğini belirterek “son derece düşük seviyelerde olumsuz duyarlılığın fiyat artışları ile ilişkili olduğunu ancak aşırı yükseklerin fiyat geri çekilmeleri ile ilişkili olduğunu” ekledi.

Kripto analiz firması The TIEden alınan duyarlılık verileri ise Bitcoinin hem kısa hem de orta vadeli işlemlerde yükseliş hareketi gösterdiğini bildirdi.

Aşağıdaki tablo Bitcoinin fiyatı ile “uzun vadeli duyarlılık skorunu” ve ikincisinin öncü dijital varlığın halkın algısını yakalamaya başladığını gösteriyor.

Mart ayında fiyatlar iki işlem seansında % 45in üzerinde düştüğü “Kara Perşembe” olayına rağmen duyarlılık sabit kaldı. Bununla birlikte fiyatlar metriği yansıtmaya başladığından beri halkın algısı istikrarlı bir şekilde büyüdü.

Veriler Bitcoinin hala uzun vadeli kamu duyarlılığı ile yakınlaşmadığını gösteriyor. Bu ölçüye göre BTCnin değerinin düşük olduğunu gösteren bir “boşluk” hala bulunuyor.

Bu arada ek ölçümler Twitterda Bitcoinin fiyatı hakkında daha az endişe duymaya başladığını gösteriyor. Fiyatlar yükselse bile Tweet hakimiyeti % 42dir. Bunun son haftalarda bazı tokenlerin birkaç gün içinde 1000 kat yükselmesinden sonra büyük perakende ilgisine sahip olan Ethereum Defı ve DEX tabanlı altcoinlerin yükselişine atfedilmesi mümkündür.

Haber yazımı sırasında Bitcoin 10.900 Dolardan işlem görüyor ve kısa vadeli yükselişini sürdürüyor. Varlık 34 dönemlik üstel hareketli ortalamasında işlem görüyor ve 10.500 Dolar ile 10.600 Dolar aralığında yerel desteğe sahip görünüyor.
 

Comments (0)
Add Comment