Bitcoin (BTC)’in Aşırı Korku Serisi Sona Eriyor! Şimdi Ne olacak?

Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi’nde 73 günlük “aşırı korku” dan sonra, yatırımcılar çok küçük bir rahatlama nefesi alabilirler.

Bitcoin (BTC)’in en uzun ‘aşırı korku’ serisi sonunda kırıldı

Bitcoin (BTC) nihayet Salı günü,  73 gün sonra “aşırı korku” bölgesinden kaçtı ve boğalar piyasaya geri döndükçe Bitcoin’de (BTC) haftalık yüzde 19’luk bir artış yaşadı. Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi, 19 Temmuz’da “aşırı korku” dan sadece “korkulu” ya döndü ve 100 üzerinden 30 puana ulaştı. O zamandan beri 31 olan mevcut endeks puanına biraz değer kazandı. Endeks, genel kripto para piyasasının mevcut duyarlılığını analiz eder ve 0 ila 100 arasında puan alır. Endeks esas olarak Bitcoin piyasa oynaklığı, hacmi ve hakimiyeti, sosyal medya duyarlılığı, anketler ve arama eğilimi verilerine dayanmaktadır. Twitter’daki zincir üstü metrik firması Santiment, yatırımcıların “melodilerini değiştirdiğini” ve kripto para biriminin uzun vadeli bir kırılmasına doğru bakmaya başladıklarını belirtti.

Firmaya göre, BTC’nin borsalardaki ortalama fonlama oranı, BTC’nin fiyatı 23.600 doların üzerine çıktıkça son iki ayda en yüksek seviyelerine ulaştı. Bu da bir Kaçırma Korkusu (FOMO) seviyesinin mevcut olduğunu gösterebilir. Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, 19 Haziran’daki bir Bloomberg konferansında BTC’nin önümüzdeki 5 yıl içinde 500.000 doların üzerine çıkmasını beklediğini söyleyerek lider kripto para birimi için iyimserlik göstermeye devam ediyor.

”En kötüsü yaşandı, artık iyi günler geliyor”

Novogratz ayrıca “en kötüsünün yaşandığına” inanıyor ve “şimdi üst üste birkaç iyi günle yeniden inşa ediyoruz” diyor. Bunun yanında, “Ethereum ve Birleşme ile iyi bir hikaye olduğunu, küresel makro piyasaların maksimum düşüş eğiliminde olduğunu” belirtti. Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bu iki şeyin hikayesi; benimsenme ve küresel ekonomi ile ilgili. Ve bu, benimsenme yolunda bir tümsek olsa da, kesinlikle bir U dönüşü değil.  Kurumları görmeye devam ediyoruz […] Henüz kripto para piyasalarına ve BTC’ye dahil olmamış ancak bunu  bunu bir fırsat olarak görenler kurumlar var.

Öte yandan, Grayscale’in “Perspektifte Ayı Piyasaları” raporu, mevcut ayı piyasasının 250 gün daha sürebileceğini öne sürüyor. Ürün karşılaştırma platformu Finder, Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, 12 Temmuz’daki Bitcoin tahmin anketinin bir parçası olarak benzer bir tahminde bulundu;  beş Fintech uzmanı ve 53 endüstri uzmanı, BTC’nin 2025’ten önce 100.000 dolara ve 2030’a kadar 300.000 dolara doğru bir yükseliş eğilimi göstermeden önce 13.676 dolardan düşeceğini öne sürdü.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!