Bitcoin in piyasa değeri, 5 yıl içinde, Apple ın piyasa değerini geçecek

Kripto para birimi hedge fon yöneticisi Brian Kelly BlockFi ile Benzinga Boot Campte konuk olarak yer aldı.

Kelly mevcut durum itibariyle yaklaşık 200 milyar Dolar olan Bitcoin piyasa değerinin beş yıl içerisinde şu anda 1.9 trilyon Dolar piyasa değerine sahip Appleı geçeceğini söyledi.

Kellynin stratejisi: Risk ve ödül

Kelly potansiyel bir ekonomik kaosa karşı korunmak amacıyla yatırımcıların portföylerinin % 1 ile % 5ini kripto para birimlerine ayırmalarını tavsiye etti. Riske karşı ne kadar kazanabileceğini ölçmek için herkesin kendi risk ve ödül profilini çıkarmaları gerektiği önerisinde bulundu.

Bitcoin ile ilgili bir yanılgı sonucunda kaybedilecek % 5lik bir oranın reel olarak bir değişikliğe sebep olmayacağını belirtti. Düşüncesinde haklı olması durumunda fiyatın 30 kat yükselmesiyle birlikte borsa ve tahvil piyasalarından herhangi bir aşağı yönlü eğilime karşı koruma sağlanacak.

Bitcoini bir yangın sigortasına benzeten Kelly kullanmaya gerek kalmasa da sahip olmanın gerekliliğinden söz etti. Bitcoinin bir yangın sigortasından da öte olduğuna işaret ederek % 1 ile % 5 aralığında BTCye sahip olmanın kötü bir fikir olmadığı görüşünü savundu.

Bitcoin Fiyat Tahminleri

Bitcoin fiyatı ile ilgili bir tahmin yürütmenin boş bir egzersizden ibaret olduğunu söyledi. Bununla birlikte yatırımcıların uzun vadeli eğilimin yükselişte olduğuna her zamankinden daha fazla ikna olduklarını dile getirdi. Kelly Bitcoinin yaşadığı son halving olayını tahminine destek olarak gördüğünü açıkladı. Halving olayından bir yıl önce ve bir yıl sonra Bitcoinin yükseliş eğilimine geçtiğine dikkat çekti.

Bitcoinin Mayıs ayında yaşadığı halvingden bu yana yaklaşık 134 gün geçtiğini belirterek BTC fiyatının 2016da önceki halvingin ardından izlediği seviyeler boyunca takip ettiğine değindi. Buna dayanarak Bitcoin fiyatının Mayıs 2021de 60.000 Dolar ve Eylül 2021de 70.000 Dolar seviyesinde işlem göreceğini vurguladı.

Kelly daha uzun vadeli bir zaman için yaptığı analizde BTC fiyatının beş yıl içinde 100.000 Doların üzerinde işlem göreceği kanısında olduğunu söyledi. Appleın 10 yıl içinde dünyanın en değerli şirketi olup olmayacağı sorusuna Hayır olarak yanıt vermeyi tercih etti. GE Kodak ve GM gibi şirketleri örnek göstererek bugün en değerli olarak görülen isimlerin 10 yıl sonra aynı konumda yer almadığının altını çizdi. Bugün için dünyanın en değerli şirketi olan Appleın piyasa değerinin beş yıl içinde Bitcoinin piyasa değerinin gerisinde kalacağını iddia etti.

Önümüzdeki on yıl içerisinde Bitcoinin altının pazar payının yarısına kolayca sahip olacağını da bildirdi. Böyle bir tabloda ise Bitcoin fiyatının 250.000 Dolar ile 300.000 Dolar aralığında olacağı sonucu ortaya çıkıyor.

Comments (0)
Add Comment