Bitcoin in piyasa değeri 1 trilyon dolar olabilir mi?

VanEckin dijital varlık direktörü Gabor Gurbacs attığı bir tweette Bitcoinin (BTC) toplam piyasa değerinin 1 trilyon dolara ulaşabileceğini varsayımında bulundu…  Gurbacs bu varsayıma ulaşırken “çok zorlanmadığını” söyledi. 

2007 yılında devlet kontrolündeki petrol devi PetroChina 1 trilyon dolarlık göz kamaştırıcı bir değere ulaşan ilk şirket oldu. 

Şimdiye kadar değerlerinin 1 trilyon doların üzerine çıktığını gören sadece dört ABD şirketi var. Apple 2018de bu sınırı aştı. Ardından Amazon ve Microsoft geldi ve şimdi Alphabet 13 haneli kulübe katıldı.

Facebook ile birlikte bu dört dev S&P 500 ağırlığının yüzde 19unu oluşturdu. 

Bitcoin yaklaşıyor mu?

CoinStats verilerine göre yazı yayına hazırlandığı zaman Bitcoinin piyasa değeri 159 milyar dolar seviyesinde bulunuyordu. Bu kripto para piyasasının amiral gemisinin General Electric (103.41 milyar $) Tesla (92.55 $) ve Netflixin (148.4 milyar $) piyasa değerinin üzerine çıktığı anlamına geliyor.

1 trilyon doları aşmak için BTC fiyatının 56 bin doların üzerine çıkması gerekiyor. Bu önde gelen kripto para biriminin Aralık 2017de 20 bin dolara ulaştığı düşünüldüğünde yapılabilir bir fiyat hedefi gibi görünüyor.

Bununla birlikte Bitcoini halka açık şirketler ile karşılaştırmak tam olarak adil değildir. Geleneksel varlıklardan bahsetmişken altın piyasa değeri yaklaşık 8 trilyon dolar. Bu dikkate alındığında BTCnin büyümesi için bolca yeri vardır.

Comments (0)
Add Comment