Bitcoin in olağanüstü performansını etkileyen unsurlar nelerdir?

Lider kripto para birimlerinden 19 bin Dolar seviyelerindeki Bitcoinin yükselişe devam edeceği öngörülüyor. Uzmanlar söz konusu rallinin arkasında üç etkenin olduğunu düşünüyor.

Kurumlar

Kurumlar Bitcoin biriktirme ihtiyacı duyuyor. Son iki çeyrekte MicroStrategy CashApp vb. şirketler tarafından Bitcoine milyonlarca Dolar yatırım yapıldı. JP Morgan CitiBank gibi bankalara kurumlar veya bağlı kuruluşlar Bitcoine olan ilgilerini gösterdi. Bu küresel ekonomik belirsizlik zamanlarında zenginliği koruma ihtiyacı göz önüne alındığında mantıklı görünüyor.

                                                          BTC Hazineleri

MicroStrategy Ağustos ve Eylül aylarında yaptıkları yatırımlardan bu yana % 182 arttı ve bu da 4 aydan daha kısa bir sürede 718 milyon Dolarlık bir kar anlamına geliyor.

Balinalar

Şirketlere ve kurumlara oldukça benzer şekilde balinaların da bir süredir sürekli bir birikim içinde olduğunu söylemek gerekiyor. Bitcoinin fiyatının Defi sonrası yavaş yükselişi sırasında varlıklarını sessizce arttırıyor.

Madenciler

Madenciler en belirgin nedenlerden dolayı Bitcoin ekosisteminde sürekli bir satış baskısı kaynağına sahip ve olmaya devam edecek. Peki ne değişti? Çinde veya özellikle Doğuda düzenleyici baskı.

HUOBİnin CEOsunun tutuklanması USDTyi kullanma yasağı gibi birçok baskı borsayı etkiledi. İkincisi ise özellikle USDT de coğrafyasal düzensizliğe bakılmaksızın en çok kullanılan stablecoin olduğu için madenci ekosistemi üzerinde bir etki yarattı. 

Grafikte Bitcoin madencilerin üretimi 16 Ekim ve 9 Kasım olmak üzere iki defa keskin bir şekilde düştüğü görülüyor. Bu iki düşüş sırasında Bitcoin fiyatı 11.000 Dolardan 15.600 Dolara ve 18.900 Dolara yükseldi. Bu yazının yazıldığı sırada madencilerin üretimi düşüş oluşumundadır.

Bu nedenle bu ralli sadece madenciler tarafından yapılmasa da Doğudaki sıkı düzenlemenin neden olduğu ve sürekli satış baskısını geçici olarak ortadan kaldıran bir ralli idi.

Bu gerçekleşirken PayPal CashApp gibi kurumlar Bitcoini yoğun bir şekilde satın alıyor bu nedenle Bitcoinin piyasa değeri 300 milyar Doların üzerine yükseldi.

Comments (0)
Add Comment