Bitcoin in belirsizliğe karşı en iyi hedge olmasının 4 nedeni

Kraken Bitcoin Strateji Uzmanı Pierre Rochard Bitcoinin yüksek volatilitesine rağmen belirsizliğe karşı mükemmel bir varlık olduğuna inanıyor. 

Rochard belirsizlik ve risk ikilemine dikkat çekti. Birincisi ölçülebilir olsa da ikincisinin oranların hesaplanamadığı durumlar için geçerli olduğunu belirtiyor.

Bitcoin volatilitesi sebebiyle yüksek riskli bir varlık olarak biliniyor. Bununla birlikte Bitcoinin volatilitesinin türev sözleşmeler kullanılmasına karşı korunabileceği düşünülüyor. 

“Gelecekte satın alarak veya satarak volatiliteye karşı kendinizi sigortalayabilirsiniz” diyor.

Rochard yaşamdaki ölçülebilir risklerin ölçülemeyen belirsizlik miktarından çok daha küçük olduğuna işaret ediyor. İkincisi dört ana özellik nedeniyle Bitcoin tarafından etkili bir şekilde korunabiliyor.

Ona göre ilk özellik herkesin Bitcoini izinsiz bir şekilde göndermesine ve almasına izin veren yüksek erişilebilirlik derecesidir. Tersine fiat para birimi üçüncü şahıs gümrükçülere dayandığı için yüksek derecede belirsizliğe maruz kalıyor.

İkinci özellik Bitcoinin el koymasını diğer varlıklardan daha zor hale getiren nöbet direncidir.
 
“Bitcoin ele geçirmenin beklenen maliyetine bakarsanız altın veya fiziksel nakit özellikle de bir banka hesabı ele geçirmenin beklenen maliyetinden daha fazladır. 

Üçüncüsü işlemlerin ağa yayınlanması ve daha sonra blok zincirine kaydedilmesi yoluyla sağlanan sansür direncidir.

Rochardın işaret ettiği gibi madencilere maden blokları için verilen ekonomik teşvikler göz önüne alındığında işlemlerin kaçırılması olası değildir.
 
Son olarak Bitcoin arzının sabit sınırı merkez bankalarının para politikalarına bağlı tüm para birimlerini etkileyen belirsizliği en aza indiriyor.

Rochard sınırsız miktarda para basma gücünü kullanarak hükümetlerin para birimlerinin fiyat istikrarını en üst düzeye çıkardığına işaret ediyor. Ancak bu para politikası belirsizliğinin artması maliyeti beraberinde getiriyor.

Comments (0)
Add Comment