Bitcoin in 400 Bin Dolar Olması Gerekiyor

Bir Wall Street yatırımcısı tarihte ilk kez 21.000 doları gören Bitcoinin piyasa değerinin çok daha değerli olması gerektiğini belirtti. 

BTC 400 Bin Dolar Olmalı

Guggenheimdaki baş yatırım sorumlusu Scott Minerd Bloomberg TV ile Çarşamba günü yapılan bir röportajda Bitcoinin mevcut piyasa fiyatının 20 katı değerinde olması gerektiğini söyledi.

“Temel çalışmamız Bitcoinin yaklaşık 400 bin dolar değerinde olması gerektiğini gösteriyor. Bugün bunu yapma fırsatımız olsa bile piyasayı izleyeceğiz ve ticaretin nasıl gittiğini takip edeceğiz. 

Şirketinin BTCnin 10 bin dolar olduğu zaman satın alımını gerçekleştirdiğini vurgulayan Minerd varlığın tarihinde ilk kez 21.000 dolar olması ile daha fazla değer görmesi gerektiği konusunda coşku içeren bir konuşma yaptı. 

Guggenheim Kasım ayı sonlarında SECe makro fırsatlar fonu aracılığıyla 500 milyon dolarlık BTC satın almak için bir başvuruda bulundu.

Bitcoinin 20 kat fazla değerde olması ile ilgili konuşan Minerd göreceli değerleme ve arzın sınırlılığını dikkate alındığında bunun mümkün olabileceğini söyledi.

Bitcoin altın gibi çok fazla özelliğe ve aynı zamanda işlem açısından alışılmadık bir değere sahip.” 

Bitcoinin Yükselişi İle Kurumsal İştah Arttı 

Bitcoin uzun zamandır birçok tanınmış finansal kurum tarafından benimsendi. Coinsharesin 13 Aralık tarihli raporuna göre kurumsal yatırımcılar bir hafta içinde Bitcoine 429 milyon dolar yatırdı.

ABD sigorta şirketi MassMutual da Aralık ayında 100 milyon dolar değerinde BTC satın aldı. JPMorgan varlıklarının yüzde 1ini Bitcoine tahsis eden sigorta şirketleri ve emeklilik fonlarının BTCye yaklaşık 600 milyar dolar yatırım yapıldığını farkedebileceğini söyledi.

Bugün erken saatlerde ise bir İngiltere varlık yöneticisi olan Ruffer Investment BTCnin büyük bir bölümünü satın aldı. Ayrıca Eric Peters başkanlığındaki bir hedge fonu olan One River Digital Asset Management 600 milyon dolarlık BTC ve ETH satın aldığını açıkladı. Milyarder ve Brevan Howard Asset Managerın kurucu ortağı Alan Howardın desteğiyle hedge fonunun kripto varlıklarının 2021in başında 1 milyar doları aşması bekleniyor.
 

Comments (0)
Add Comment