Bitcoin ile Hisse Senetleri İlişkisi Artıyor: Fiyatlar Nasıl Etkilenecek?

IntoTheblock analytics tarafından paylaşılan son verilere göre, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH), 30 günlük korelasyonun 0,9’a ulaşmasıyla borsalarla son derece yüksek korelasyonu sürdürmeye devam ettiği görülüyor.

Lider kripto para birimi Bitcoin toparlanmaya çalışıyor

Bitcoin boğaları için güçlü sonuç, kripto para piyasalarındaki son düşüşlerin geleneksel piyasalardaki düşüşten ayrı tutulamayacağını belirtiyor. Perşembe günü, hisse senedi vadeli işlemleri yeniden baskı altındaydı ve S&P500 ayı piyasasının eşiğindeydi. Federal Rezerv (FED)’in hızlı enflasyonla mücadele için faiz artırımlarının ekonomiyi resesyona sokabileceğine dair korkular, yatırımcıların hisse senedi satışlarına başlamasına neden oldu.

Arka arkaya 2 gün içinde, BTC 29 bin dolar seviyelerinde işlem gördü ve kripto para piyasasında bulunan diğer kripto para birimlerinde düşüşleri beraberinde getirdi. Ethereum (ETH), son 24 saatte yüzde 0,20 değer kaybı yaşamaya devam ediyor. Ancak hala 1,971 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Stabilcoin’ler hariç ilk 10 kripto para birimi arasında yer alan, BNB yüzde 2,82, SOL ise yüzde 1,19 arasında değişen yükselişler yaşadığı görülüyor. CoinMarketCap’e göre, toplam kripto para piyasası kapitalizasyonu yüzde 2,37 düşüşle 1,25 trilyon dolara düştü. Bitcoin için baskınlık endeksi marjinal bir şekilde yüzde 44.8’e yükseldiği belirtiliyor. Perşembe günü, Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi birkaç puan artarak 13’e yükseldi ve “aşırı korku” konumunda kaldı.

Analist görüşlerini bildirdi

FED, Mayıs ayındaki en son Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında faiz oranlarını 50 baz puan veya 0,5 puan artırdıktan sonra, hisse senetleri ayı piyasasının eşiğinde olabilir. Bu arada kripto para analisti Ali Martinez, görüşlerini bildiriyor:

“İşlem geçmişi 2,24 milyon adresin 2,300 dolardan 26,33 milyon ETH satın aldığını gösterdiğinden, ETH’deki daha fazla zayıflığın 700 dolara düşebileceğini düşünüyorum. Herhangi bir zayıflık belirtisi bu token’ları satmaya teşvik edebilir, bu da ETH’un 13.25 milyon adresin 13,1 milyon ETH’ye sahip olduğu 700 dolardaki en önemli desteğine düştüğünü gösterebilir.”

Fiyatlardaki düşüşlere rağmen, BTC ve ETH dikkat çekmeye devam ediyor. Hafta başlangıcında, El Salvador Başkanı Nayib Bukele, resmi Twitter hesabından, 16 Mayıs’ta 44 ülkeden 32 merkez bankası ve 12 finans otoritesinin finansal katılımı ve El Salvador’un Bitcoin’in kullanıma sunulmasını görüşmek üzere bir toplantı düzenlediğini duyurdu. Daha fazla kripto para haberi için Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!