Bitcoin Yeniden Toparlanabilecek Mi? İşte Kısa Vadeli Hedefler

Goldman Sachs analistleri, Bitcoin ve kripto para piyasasının bir miktar rahatlama döngüsüne girebileceğine inanıyor, ancak bu durumun kısa ve orta vadeli olumsuzlukları daha da artırdığını düşünüyorlar. Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Bankacılık kurumları tarafından yayınlanan rapora göre, kripto para piyasasının ABD borsasıyla birlikte hareket ettiğini ve bu nedenle makro ekonomik ortamdan etkilendiğini iddia ediliyor.

Bitcoin için kısa vadede bir rahatlama olacak mı?

Analist Marion Laboure ve Galina Pozdnyakova tarafından gerçekleştirilen analizde, 2022 yılının sonuna kadar Bitcoin için yüzde 30’luk bir ralli öngörüldüğü belirtiliyor. Bu, lider kripto para biriminin önceki ATH’si olan yaklaşık 69 bin dolar seviyesine ise hala çok uzak. Analistler, BTC’in borsa ile olan ilişkisinin fiyat hareketliliklerine karşı dalgalanmalar yaşamaya devam edeceğine inanıyorlar ve hisse senetlerinde bir sıçrama öngörürken, BTC’nin fiyatının performans konusunda geride kalacağına inanıyorlar.

Kripto para borsaları adına Goldman Sachs analizi, yükseliş momentumu adına bir özgeçmiş ve Ocak 2022 seviyelerine doğru potansiyel bir yükseliş yaşanacağını öngörüyor. Belirtilenlere göre Bitcoin, Ocak 2022 seviyelerinden 10 bin dolarlık bir artış etkisiyle 28 bin dolar seviyesine ulaşabilir. BTC neden borsada düşük performans göstereceği sorulduğunda ise, henüz olumlu veya olumsuz bir cevap alınamadığı belirtiliyor. Eski kurumlar adına ise her zaman analistlerin bildirdiği gibi, BTC’in temellerini reddettikleri ve kripto para birimlerini “pazarlama”nın arkasından kendi kendine bir oluşum olarak kabul etmelerinden kaynaklı elmas piyasasıyla karşılaştırdıkları söyleniyor:

Bir üründen fazlasıyla çok fikir pazarlayarak, son seksen yıldır hakim oldukları, yıllık 72 milyar dolarlık elmas endüstrisi adına sağlam bir temel oluşturdular. Elmaslar için doğru olan, Bitcoin ve daha geniş kripto para piyasası da dahil olmak üzere birçok mal ve hizmet için geçerlidir.

Hisse senedi endekslerinin etkileri hafifletilebilir mi?

Analistler, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerindeki değerlerini ölçme konusunda karmaşıklığına katkıda bulunan faktörler ve bunların neden aşağı yönlü riskini artırabileceği hakkındaki düşüncelerini açıklıyorlar:

Token fiyatlarını sabitte tutmak zordur, çünkü kamu sermaye sistemindekiler gibi ortak değerleme modelleri yoktur. Ayrıca, kripto para piyasası düşüşler sonrasında büyük sorunlarla karşı karşıya kalmış durumda. Sistemin karmaşıklığı nedeniyle kripto para birimlerinde serbest düşüşler devam edebilir.

NewsBTC tarafından bildirilenlere göre, kripto para endüstrisine daha aşina olan uzmanlar, Bitcoin ve piyasa değerine göre diğer büyük kripto para birimlerinin borsayı takip etmeye devam edeceğine inanıyor. Kripto borsası BitMEX’in eski CEO’su Arthur Hayes, bu korelasyonun BTC fiyatındaki düşüşe katkıda bulunacağını ve bunun olacağını beklediğini belirtiyor. Bununla birlikte, 2022 yılı boyunca bir noktada, kripto para piyasası hisse senetlerinden ve ABD’nin büyük hisse senedi endekslerinden, S&P 500 ve Nasdaq 100’den ayrılmaya başlayacağı açıklanıyor. Kripto para birimleri için yükseliş momentumu, hem endeks değerindeki düşüşlerle desteklenebileceği belirtiliyor. Analistler, piyasalar ve kripto para birimleri ile korelasyon açısından aşağı yönlü bir eğilimin olduğunu söylüyorlar. Hayes, yaptığı açıklamada şunlara dikkat çekiyor:

Bir NDX çöküşünden (yüzde 30 ila yüzde 50 düşüş) önce fiat para satma ve kripto para satın alma konusunda bayrağı kaldırmam için, tüm zaman dilimlerindeki korelasyonların belirgin şekilde daha düşük bir eğilim göstermesi gerekiyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!