Bitcoin İçin 19.000 Dolar, Yeni 3.000 Dolar mı?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) aylar boyunca aşağı yönlü hareketi sonunda Eylül 2018 tarihinde 6 bin dolarda sabitlendi ve burada hareketini sürdürmeyi bıraktı. Ancak bu seviyelerde uzun süre kalmadı ve yalnızca birkaç haftanın ardından hareketine devam etti. 2018 yılının Kasım ayında 3 bin dolara kadar geriledi. Bitcoin’in, bu seviyeye kadar gerilemesinin ardından yatırımcılar ise fiyatı takip etmeyi bıraktılar.

Mevcut Bitcoin fiyatı yeni 3 bin dolar olabilir mi?

Nisan 2019 tarihinin ikinci çeyreğine kadar bu seviyelerde işlem görmeye devam ederken Bitcoin fiyatında sıçrama yaşandı ve 6.500 dolar seviyesine fırladı. 3 bin dolar seviyesinden 6.500 dolara ulaşılması beş ay içinde gerçekleşti. 2022 yılının başlaması ile birlikte aylar süren aşağı yönlü hareketinin ardından daha da düştü ve sonrasında BTC, Mayıs 2022’de 30 bin dolarda sabit kaldı. Ancak bu seviyelerde uzun süre kalamadan çöküşlerle birlikte düşüşe geçti. 2022 Kasım ayında ise yeniden 20 bin dolar seviyelerinde hareket etmesi bekleniyor.

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Mayıs ayında yaşanan çöküşlerle birlikte Bitcoin ve daha geniş kripto para piyasasında düşüşler yaşanmaya devam etti. Kripto kışı böylelikle başlamış oldu. BTC fiyatındaki hareketliliğe bakıldığında ise 20 bin dolar civarındaki hareketine uzun süre devam ettiği görüldü. Henüz Kasım ayına giriş yapmadık. Ancak analistler Bitcoin’in Eylül ayının genelinde ciddi düşüşler yaşamadığını belirtiyorlar. Bunun yerine birçok analist, bu seferki düşüşlerin hızlandırılmış bir modda olduğunu söylüyor. 30 bin dolar seviyesinin ise, tıpkı 6 bin dolar seviyesindeki hissi yansıttığı belirtildi. Diğer yandan, hem 3 bin dolara doğru gerçekleştirdiği, hem de 17.500 dolara kadar gerçekleştirdiği kapitülasyon ise yıkıcı sonuçları beraberinde getirdi. Birçok yatırımcı Haziran ayında ciddi kayıplar yaşadı. Bazı yatırımcıların ise kripto para birimlerine olan güvenlerinde kayıplar yaşadığı belirtildi.

Düşüşlerde hızlanma mı var?

Analistler, fiyat seviyesinin buradan yeniden yarıya düşmesi durumunda ise yatırımcılardan kimsenin bunun dip olmadığını düşünmesi sonucunda şüphelenmelerine neden olabileceği belirtiliyor. Ancak yine de satın alımların gerçekleşebileceği ve bu nedenle muhtemelen fiyatın uzun süre b seviyelerde kalmayacağı düşünülüyor. Hem 3 bin dolar hem de 19 bin dolar seviyesindeki hareketliliklerine bakıldığında ise, henüz bir yükseliş veya düşüş hareketliliğini beklemenin anlamsız olduğu söyleniyor.

Bitcoin’de daha fazla düşüşün gerçekleşip gerçekleşmeyeceği merak ediliyor. Analistler, 3 bin dolar seviyesindeki dönemi gibi yatay harekette bulunduğunu ve 6 bin dolarda az bir süre yatay seyrettiğini belirtiyorlar. Sosyal medya üzerindeki konuşulan ortak bakış açısı ise, 2018 yılındaki 6 bin dolar seviyesindeki görünümün olduğu yönünde. Ancak, alıcıların satıcılara ihtiyacı olmasından kaynaklı olarak bunun bir manipülasyon yöntemi de olabileceği belirtiliyor.

Kripto piyasalarındaki düşüşler 1 yıldan uzun sürebilir

Tüm bunlara birlikte kripto piyasasının ayı sezonu içerisinde olduğu kesinliğini koruyor. Neredeyse hiç kimse yakında bir yükseliş hareketliliği beklemiyor. Yatırımcıların geneli boğa koşunun gerçekleşebileceğini ya da fiyatın 30 bin dolara çıkabileceğini düşünmüyor. Çoğu yatırımcısının ayı sezonunu 1 yıldan daha uzun sürmesini beklediği belirtiliyor. Bitcoin fiyatının ise şimdiye kadarki yarılanmaların ve geriye dönük olarak bakıldığında olması gerektiği ölçüde fiyatlandırılmamış olduğu belirtildi. Bu durumun ana nedeni olarak ise muhtemelen bir inançsızlık faktöründen dolayı olduğu aktarılıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!