Bitcoin i ciddiye almanın tam zamanı ve 8 nedeni

Son zamanlarda fiyat oynaklığına ve küresel makroekonomik belirsizliğe rağmen 2020 Bitcoin için büyük bir yıl. Her ne kadar çok sayıda işletme ve özel kişi kripto para birimlerini benimseme konusunda hala endişeli olsa da blok zincirine bağımlı işletme ve Bitcoin kullanıcılarının sayısı son üç yılda dört kattan fazla artarak istikrarlı bir şekilde artıyor.

Bitcoinin sadece burada kalmakla kalmayıp olumlu bir şekilde gelişmek üzere olduğunu varsaymanın adil olmasının çok iyi nedenleri var.

BİTCOİN ANALİZİ İÇİN TIKLAYIN

Güvenlik

Blockchain teknolojisi nedeniyle Bitcoin merkezi değil. Bu para biriminden sorumlu bir banka veya devlet aygıtı gibi merkezi bir otoritenin olmadığı anlamına gelir. Bazıları bunun artıları ve eksileri olduğunu savunuyor ancak bir şey kesin – merkezi olmayan para birimi için daha yüksek bir güvenlik seviyesi sağlıyor. Bitcoinin merkezi olmadığı gerçeği onu güvenlik tehditlerine karşı daha az savunmasız ve daha esnek ve verimli hale getirir.

Buna ek olarak Bitcoin anonim olmaktan daha sahte olsa da işlemler bir takma adla tamamlanır ancak yine de fiziksel bir kullanıcıya bağlanabilir. Birçok kullanıcı bankacılık ve kişisel bilgilerini çevrimiçi girmek konusunda rahatsızlık duyuyor bu nedenle Bitcoin en azından daha güvenli görünen bir alternatif sunuyor.

Kullanılabilirlik

Bitcoin ile işlem yapmak için gereken tek şey internet erişimli bir akıllı telefon. Hiçbir fiziksel bankacılık kurumu dahil olmadığından Bitcoin gibi kripto para birimlerinin özellikle Afrikanın bazı bölgelerinde olduğu gibi geleneksel bankacılığın eksik veya az gelişmiş olduğu gelişmekte olan ülkelerde bir avantajı vardır. İnternet bağlantısı kurmak fiziksel bir bankacılık ağı oluşturmaktan daha kolay olduğu için Bitcoin muhtemelen dünyanın birçok bölgesi için geleceğin para birimidir.

Erişilebilirlik ve kullanım kolaylığı

Günlük görevler ve sorunlar için uygulamalara ve yazılım çözümlerine gittikçe alıştıkça “bunun için bir uygulama” olmasını beklemeye başlıyoruz.

Teknolojiyi kullanarak iş yapmanın veya hizmeti tamamlamanın daha kolay daha verimli bir yolu varsa çoğu insan bundan yararlanacaktır. Ve Bitcoin – altta yatan teknoloji oldukça karmaşık olmasına rağmen – kullanımı inanılmaz derecede kolaydır.

Sınırsız transferler

Geleneksel yollarla uluslararası bir banka havalesini tamamlayan herkes bunun en kolay süreç olmadığını ve kesinlikle en ucuz olmadığını söyleyebilir. PayPal veya TransferWise gibi çevrimiçi platformlar standart banka işlemlerinden hem daha kolay hem de daha ucuz hale getirdi ancak yine de ücretler ve yapılandırma sorunları var.

Bu arada Bitcoin uluslararası transferleri anında ve en önemlisi üçüncü taraf ücretleri olmadan tamamlamayı mümkün kılıyor. Bu özellikle işletme sahipleri için önemlidir. Pazarlar giderek küreselleştikçe giderek daha fazla müşteri yurtdışından şirketlerin sunduğu hizmet ve ürünlerden faydalanmaktadır.

Enflasyonu dayanıklı

Temel ekonomiyi ele alalım. Bitcoin tasarımının bir kısmı kaç tane madeni para olacağına dair bir sınır içeriyor – bu da başlığı yaklaşık 21 milyona getiriyor. Bu Bitcoinin buluşu ve konuşlandırmasının arkasındaki varlık olan Satoshi Nakamoto tarafından bilinçli bir karardı.

Bu sınır etkili bir şekilde Bitcoin enflasyona dayanıklı hale getirir ve her biri belirli zamanlarda değer kaybetmeye maruz kalan geleneksel para birimlerine karşı büyük bir avantaj sağlar. Anti-enflasyonist önlemler Bitcoinin her zaman değerini koruyacağı ve ayrıca Venezuela gibi hiperenflasyonun yaygın olduğu ülkelerde geleneksel para birimlerine uygulanabilir bir alternatif olacağı anlamına geliyor.

Buna ek olarak bu yıl yarılanma gerçekleşecek ve bu da toplam arz 21 milyona yaklaştıkça yeni Bitcoinin ekosisteme giriş oranını yavaşlatacak.

Uygunluk

Günlük işlerde uygulanması da dahil olmak üzere Bitcoin kullanmak herhangi bir özel değişiklik veya karmaşık sistemin yerleştirilmesini gerektirmez. Kripto para biriminin beraberindeki uygulamalar ve yazılımlar mevcut teknolojiyle (akıllı telefonlar ve bilgisayarlar) uyumludur yani Bitcoini kullanmaya başlamak için ek yatırım gerekmez.

Artan yatırım potansiyeli

Bitcoin sadece bir para birimi olarak değil aynı zamanda bir yatırım olarak da değerlenir – altın veya diğer değerli metallerin aksine. Bitcoin piyasada göründüğünden yatırımcılar potansiyel bir yatırım olarak kripto para birimi hakkında çok farklı görüşler dile getirdiler. Bazıları bunun ideal bir fırsat olduğunu keşfettiler birçoğu bunun çok kısa ömürlü ve / veya uçucu olduğuna inanıyordu ve çoğu bunun hakkında fikir sahibi olmak için çok az şey biliyordu.

Grayscale tarafından yapılan 2019 anketi konuyu çok aydınlatıyor. Yatırımcıların büyük bir kısmı – yüzde 36 – Bitcoine yatırım yapmayı düşüneceklerini belirtti. Bu yüzden Bitcoini ciddiye almanın tam zamanı gibi görünüyor.

Comments (0)
Add Comment