Bitcoin Hedefine Doğru İlerliyor: İşte Bu Ay İzlenmesi Gereken 3 Kritik Faktör

Deneyimli kripto para analisti ve Stoktan Akışa (S2F) modelinin yaratıcısı PlanB’ye göre, Bitcoin fiyatı yeni hedefine doğru ilerleyişini sürdürüyor. PlanB’ye göre lider kripto para birimi yıl sonundan önceki son döngüde 98 bin dolar seviyesine ulaşabilir. Ancak bunun için bazı önemli faktörlere dikkat etmek gerekiyor.

Analist PlanB, Bitcoin’in 98 bin dolara ulaşmasının sürpriz olmayacağını düşünüyor

Usta analist PlanB geçtiğimiz cumartesi günü paylaştığı bir tweet’te, 1.4 Milyondan fazla takipçisini lider kripto para biriminin vizyonunu desteklemeye ve yükseliş sürecine güvenmeye çağırdı. PlanB ayrıca, Bitcoin (BTC)’in 98.000 dolara yükselmesinin sürpriz olmaması gerektiğini düşünüyor. Cuma günü kripto para uzmanı tarafından yapılan bir anket, çoğu insanın önde gelen kripto varlığın 31 Aralık’tan önce 100.000 dolara ulaşabileceğine inandığını ortaya koyuyor. Analist, konuya ilişkin olarak ise şu ifadeleri kullanıyor:

Bazı insanlar, BTC’nin kasım ayını 98 bin dolarda kapatmanın çok büyük bir sıçrama olduğunu düşünüyor. Bu, mevcut seviyeden yüzde 60 daha fazla diyor. Evet, bu büyük bir sıçrama. Ancak Bitcoin bunu daha önce birçok kez yaptı.

PLanB, 2012’den bu yana gerçekleştirilen halving’den sonra Bitcoin’in fiyat tepkisini gösteren bir grafiğe işaret ediyor. Analist, Bitcoin’in halving’in ardından %60’ın üzerinde düşüş yaşadığı çeşitli durumları Bitcoin kullanıcılarına hatırlatıyor. Halving sırasında, madencilerin Blockchain’e yeni işlemler eklemek için aldıkları ödüller yarı yarıya azalır. Bu süreç, 2140 yılında son Bitcoin madenciliğine kadar devam edecek. Tarihsel verilere göre, önceki halving’ler, fiyatların özellikle 2013, 2017 ve 2020’de parabolik olarak arttığını gösteren devasa sarsıntılar izledi. Son halving’den bu yana varlığın fiyatı %680’in üzerinde arttı.

Bitcoin (BTC) bir sonraki halving’e kadar 100 bin dolar olacak mı?

BTC halving’inden sonra önceki fiyat artışları yüzdelere göre farklılık gösterse de sonuç olarak fiyat her zaman yükselişe geçti. Bu, biriken trader’lar, etkinlikten sonra birikmeye devam edecekleri bir miktar kar elde etmek için halving’den önce zulalarının bir kısmını satarken bile geçerli. 2024’te beklenen bir sonraki halving ile, Bitcoin (BTC)’in neden engelleri aşabileceğine ve bu yıl oldukça ulaşılabilir olan 100.000 doları aşabileceğine dair birçok işaret bulunuyor.

En önemlisi, 2021, özellikle ABD hükümeti tarafından ekonomilere emsalsiz düzeylerde mali teşvik verildiğini ve dünyanın dört bir yanındaki vatandaşları ve sözleşmeleri enflasyona karşı kendilerini rahatlatmak için Bitcoin satın almaya teşvik ettiğini gördü. Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere, kurumsal katılım, mevcut ekonomik durumun varlığın değeri için net bir pozitif olduğu inancıyla Bitcoin’e akan büyük parayla da dört kat arttı. Sınırlı varlığın azalan arzı, talep artmaya devam ettikçe fiyatların devasa bir yükselişe geçeceğini de göz önünde bulunduruyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!