Bitcoin, Google da zirveyi yakalayamadı

Google Trends Google arama motorunda Bitcoin kelimesine olan ilginin dünya çapında azalma gösterdiğine işaret ediyor.

20 Temmuzdan itibaren BTCye olan ilgi 1 ile 100 arasındaki standart Google ölçeğinde 45te yer alarak yedi ayın en düşük seviyesini yaşadı. 29 Aralık haftasında 41. seviyeye erişmeye çabaladı.

Yeni yıl ile birlikte 7.200 dolar olan BTC 10.300 dolara yükseldi. Bu yükseliş ile Googleda BTCye olan ilgide de artış gözlemlendi. Ancak Mart ayında COVİD-19un gündeme oturmasıyla birlikte gerileme oldu. Mayıs ayında gerçekleşen halving olayı ise benzer durumların yaşanmasına sebep oldu.

                                                                   Googleda Btcye olan 12 Aylık ilgi 

Cointelegraph Markets analisti Michaël van de Poppe Salı günü yaptığı analizde ”9.200 dolarlık direnç kırıldı ve bu da 9400 dolarlık direnç bölgesine bir dalgalanmaya yol açtı açıklamasını yaptı. 

Buna ek olarak gerçek bir volatiliteden bahsetmek için yakın zamanda beklediği BTC/USDnin 10.000 dolar ve üzeri olacağı gibi yüksek direnç seviyelerine çıkması gerektiğinden söz etti. 

Googleda Bitcoine olan ilginin seyri BTCde bir hareketlilik olup olmadığı hakkında izlenim veriyor. Buradan da anlaşılacağı üzere arama motorlarında Bitcoinin araştırılma oranı BTCde gerçekleşen volatilite ile doğru orantılıdır.

Comments (0)
Add Comment