Bitcoin Fiyat Analizi: Ralli İçin Bu Kritik Direnç Seviyesi Geçilmeli!

Volatilite, aylık en düşük seviyelere düştüğü için BTC fiyatı son iki haftadır oldukça yatay seyrediyor. Bitcoin fiyatı 2 aylık bir düşen kama deseni oluşturdu. 50 günlük hareketli ortalama ise neredeyse 3 aydır direnç görevi görüyor.

Bitcoin (BTC) Fiyatına Genel Bakış

Bitcoin (BTC) fiyat hareketi, yüzde -50 düşüş zirvelerinden bu yana son 2 ayda oldukça sabit bir hale geldi. Boğalar ve ayılar, büyük bir yan konsolidasyona yol açan fiyat hareketini eşit olarak kontrol ediyor. Bu, net bir yönün bulunmadığı alım satım yapılacak iyi bir fiyat hareketi olmadığı için birçok yatırımcıyı ve trader’ın ilgisini kaybetmesine yol açtı. Yeni tespit edilen bir fiyat modeli, kripto paranın ne kadar süre trend eksikliği yaşayacağına dair bir ipucu verebilir.

Yeşille gösterilen, haftalarca ileri geri zıpladıktan sonra düşen bir kama açıkça oluştu. Bu formasyon genellikle yükseliş eğilimi gösterir. Ancak her zaman aşağı yönlü kırılma şansına sahiptir. Açık bir kırılma ve tercihen bu eğilimin yeniden test edilmesi, fiyatın bu yönde takip etmesine neden olacaktır. Yazım sırasında, Bitcoin fiyatı 31.000-32.200 dolarlık ana destek bölgesinde oturuyor. Bu bölgenin altındaki bir kırılma, muhtemelen düşen kama modelini aşağı yönlü kıracak bir satış dalgasına neden olacaktır. Bu durumda, destek 30.000 ABD Doları, 28.800 ABD Doları ve 26.900 ABD Doları’nda bulunacak.

Bitcoin’de yükseliş eğilimi ne zaman başlayacak?

Yükseliş eğiliminin başlaması için Bitcoin fiyatının 33.500 dolarlık ana direncini aşması ve üzerinde kalması gerekiyor. Bu gerçekleşirse, muhtemelen kısa vadeli bir boğa eğilimi başlatacak olan düşen kama modelinin yukarı doğru kırılması mümkün olacak. Bu durumda, boğaların daha sonra 50.000 dolarlık bölgeden beri fiyatı düşük tutan 50 Günlük MA (mor) ile mücadele etmesi gerekir.

RSI’ya baktığımızda oldukça düz olduğunu, 30 ve 50 değerleri arasında kaldığını görebiliriz. Bu, BTC’de bir hafta içinde bir kopuş olduğunu gösteren üçgen benzeri bir oluşum yarattı. Stokastik RSI yaklaşık 4 gündür aşırı satım bölgesinde oturuyor. Yazım sırasında, yukarı doğru güçlü bir kırılma için hazırlanmış görünen yukarı doğru bir eğri gösteriyor. 20 değerinin üzerinde bir kırılma, Bitcoin (BTC)’de muhtemelen kısa vadeli bir yükseliş eğilimi başlatacaktır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!