Bitcoin Fiyat Analizi: Analistten Düzeltme Uyarısı!

Uzun zamandır beklenen Bitcoin ETF (Borsa Yatırım Fonu) şimdi ABD SEC tarafından onaylandı ve tüm kripto para piyasası için olumlu bir gelişme olarak görülüyor. Analistler, yatırımcıların Altın ETF’lerden Bitcoin’e geçmesiyle ilgili spekülasyonlar nedeniyle kripto para piyasasının sermaye akışı görebileceğini öne sürüyorlar. Son fiyat hareketine ilişkin öngörüler için BTC/USDT grafiklerini analiz edelim.

Bitcoin (BTC) haftalık grafik analizi

Birçok analistin 2021 ATH’sinin ötesinde bir fiyat artışı üzerinde spekülasyon yapması nedeniyle Bitcoin fiyatı birçok dijital medya kuruluşunun manşetlerine geri döndü. Bununla birlikte, yazımızın hazırlanması sırasında fiyat gerçekten sert bir şekilde pompalanırken, son yükselişin geçici olarak geri çekilmesine yol açabilecek aşağı yönlü grafik formasyonlarına da dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Belirgin bir düşüş düzeltme sinyali, RSI’nin daha yüksek bir zirve ayarlayan fiyat grafiğine kıyasla daha düşük bir zirve (82) oluşturduğu, yukarıdaki haftalık grafikte yaklaşan normal bir düşüş yönlü sapma sinyalidir. Önümüzdeki hafta RSI değeri 87 seviyesinin altında kalırsa, BTC fiyatının soğumasını bekliyoruz.

Bitcoin (BTC) günlük grafik analizi

Günlük zaman çerçevesinden bir görünüm, 01 Ekim 2021’de RSI 75 seviyesinin üzerine çıktıktan ve o zamandan beri 25 seviyesinin altına inmediği sürece, bir yükseliş kampanyasının başladığını gösteriyor.

Bitcoin (BTC) fiyatı yeni zirveler belirlemeye devam ediyor ve göreli güç endeksi daha düşük bir tepe noktası oluşturduğundan (79) olası bir fiyat geri çekilmesinin sinyalini verdiğinden, son zamanlarda tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 64.854 dolar seviyesinin az gerisinde bulunuyor.

RSI’nin 25 seviyesinin üzerinde işlem görmeye devam ettiği göz önüne alındığında, yukarı yönlü fiyat momentumunun mevcut haftanın sonuna kadar devam etmesini bekliyoruz.

BTC’ye olan talebin artması konusunda iyimser olsak da, günlük zaman diliminde RSI’nin 25 seviyesinin altına düşmesiyle görülebilecek olası bir fiyat düşüşü için kenara biraz fon koymanızı öneririz.

BTC 4 saatlik grafik analizi

12 Ekim 20:00 desteği 53.879 dolar, Bitcoin (BTC) fiyatını bir dizi daha yüksek tepe ve dip noktasına ayarlayan günlük zaman çerçevesindeki fiyat düzeltmesini doğruladı.

Yazımızın hazırlandığı sırada, yakın zamanda ortaya çıkan gizli bir yükseliş ayrışması, bu haftanın en yüksek seviyesinden %3,8’lik düzeltmenin sona erdiğini gösteriyor.

Bununla birlikte, gizli yükseliş sapma trend çizgisinin altında bir fiyat dökümü, BTC fiyatının daha düşük fiyat bölgelerine, belki de 58 bin dolar civarında hızlı bir şekilde satılmasına yol açacaktır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!