Bitcoin fiyat analizi

Son 24 saatte % 1.6lık bir kazanç kaydeden Bitcoin mevcut durum itibariyle kripto piyasasında tüm dikkati üzerinde topluyor.

Coinmarketcap verileri bugün 8:00 ile 13:45 (UTC+1) arasında piyasaya 8 milyar dolar eklendikten 4 saat sonra hızla yok olduğunu bildirdi. Kripto piyasasının toplam değeri grafikte de görüldüğü üzere ani giriş yapılan 8 milyar Dolardan önce 344 milyar Dolarken düzeltmenin gerçekleşmesinden sonra tam olarak 344 milyar Dolarda yer aldı.

Kısa vadedeki fiyat seviyeleri

Bir sonraki 4 saatlik BTC / USD grafiğinde mevcut yükseliş trendinin200 günlük EMA ile örtüşen 0.382 Fibonacci seviyesinde (10.836 Dolar) satış baskısı ile karşılaşıyor.

Bu temel alan dün olası bir direnç alanı olarak belirtildi. Analistlere göre BTCnin RSI göstergesindeki aşırı alım bölgesine girmenin eşiğinde olması kripto para birimini oldukça zorlayacak.

Popüler bir ticaret göstergesi olan RSI genellikle varlık 70 seviyeyi aştığında ticaret botlarını satmaya başlıyor. Düzeltme yeterince büyük olduğunda tetiklemenin etkisiyle fiyatlar daha fazla düşüyor.

Bununla birlikte boğalar bu alanı kırmayı başarırsa yatırımcıların kar elde etmeyi beklediği için sarı yatay çizgi ile belirtilen 11 bin Dolardan daha fazla satış baskısı bekleniyor.

Yükseliş eğilimi devam ederse 11150 Dolar seviyesindeki 0.5 Fibonacci seviyesi bir sonraki olası direnç olacak ve ardından 11464 seviyesindeki 0618 seviyesi olacak.

Boğalar mevcut ana direnç bölgesinin üzerinde kırılmazsa ve eğilim tersine dönerse BTCNİN altındaki daha güçlü 50-EMA (mavi çizgi) desteği ile temas etmeden önce 10.700 Dolarlık fiyatlarının görülmesi olasıdır.

Bunun altında 10.400 Dolarlık 0.236 Fibonacci seviyesi boğaların dirençten desteğe dönüştüğü andan itibaren toparlanmaları için sağlam bir dayanak sağlaması gerekiyor.

                                                                                             BTC / USD 

Toplam piyasa sermayesi: 353 milyar dolar
Bitcoin piyasa sermayesi: 200 milyar dolar
Bitcoin hakimiyeti: % 56.8
 

Comments (0)
Add Comment