Bitcoin e yatırım yapmak için doğru zaman mı?

Bitcoin

Dijital para piyasasında tanıtılan ilk kripto para birimi olan Bitcoin 2009 yılında Satoshi Nakamoto tarafından eşler arası bir ağ olarak tanıtıldı. Bu teknolojinin insanlara kendi paralarını kontrol etmek için yeterli gücü vermek gibi temel bir amacı bulunuyor.

Para güvenliği ve ihlallere maruz kalmamak için uzun zamandır banka gibi kurumlara güven oluşturuldu. Bu gibi merkezi organlar genellikle hatalı bulundu. Ancak Bitcoinde temel kod çalınmasını veya diğer insanlar tarafından alınmasını önlüyor.

Bitcoini nasıl kullanılır?

Bitcoin günlük ödemeler diğer ürünler ve bitcoin ödemelerine izin veren hizmet alımları için kullanılabiliyor. Buradaki tek sorun ödeme yapmak için BTC kullanımında internetin açık olması gerekiyor. Diğer kripto para birimleri ya da borsa satın almak için de BTCnin kullanılması söz konusudur.

Bitcoin bir borsa değeri olarak da kullanılabiliyor. BTC şeklinde para gönderilebilirken borsa için fazladan ödeme yapmak zorunda kalmaksızın fiat para birimleri ile değiştirilebiliyor.

Bitcoin yatırımı için doğru zaman mı?

Uzmanlar yatırımın doğru zamanının olmadığını ve her zaman BTC yatırımı yapılabileceğinden söz etti. Bu yıl için çok heyecanlı olan uzmanlar BTCye yatırım yapmak için en uygun zamanlarda biri olduğunu da ekledi. Birçok analist ve uzman BTC fiyatının altı rakamlı basamaklara erişebileceğini düşünüyor.

Uzmanların farklı bakış açıları da bulunuyor:

1. Bitcoin fiyatı 2023 yılında daha fazla insanın kripto ticaretine girmesi ile altı haneli bir değere yükselecek.

2. Bitcoin halving olayının 2024 yılında gerçekleşmesiyle fiyatlar yükselecek. Bitcoin talebinin arzdan daha fazla olacağı bir zaman olacak.

3. Son coinin 2140 yılında çıkarılacağı ve blok zincirinde yaklaşık 1.5 ila 3 milyon Bitcoin kaybedileceği söyleniyor. Kıtlık fiyatların yükselmesine yardımcı olacak.

4. Birçok insan yozlaşmış ülkelerde yaşadıkları için geleceklerini güvence altına almak için Bitcoini kullanmaya başlayacak.

5. Daha fazla ülke sistemlerine BTC eklemeyi düşünecek.

Bitcoin işlemlerde yavaş olmasına rağmen hala en yüksek değere sahip ve insanların satın almak istediği en ünlü dijital para birimlerinden biri haline geliyor.

Farklı endüstrilerin Blockchain tabanlı bir sistem kullanımı artacak.

Uzmanlar BTCnin içinde bulunduğumuz zaman dilimi içerisinde alınmasını aksi takdirde fiyatların oldukça yükseleceği dönemde alma şansının ortadan kalkacağını söylüyor.

Kar elde etmek için çok parlak bir başlangıç olacağını belirten uzmanlar Bitcoine yatırım yapmak için en doğru zaman olduğuna dikkat çekiyor.

Comments (0)
Add Comment