Bitcoin Düşüşlerini Haber Veren Analist: Bu Dipleri Bekleyin!

Bitcoin çöküşünü ele alan popüler kripto para analisti, BTC yatırımcılarını uyararak ve lider kripto için kapitülasyonun yakın olduğunu söyledi. İşte detaylar…

Lider kripto para birimini gelecekte neler bekliyor?

Sektörde Capo olarak bilinen takma adlı analist, 692.200 Twitter takipçisine Bitcoin’in çöküş belirtileri göstermeye devam ettiğini söyledi. Bitcoin boğaları, mevcut ayı piyasasının en düşük seviyesi olan 15.700 dolardan bir ralliyi ateşlemeyi başarmıştı. Fakat Capo, son sıçramanın BTC’nin Haziran ayından bu yana önceki dalgalanmalarına kıyasla oldukça küçük olduğunu söylüyor. Binlerce takipçisi olan popüler analist BTC yorumunu yaparken şu sözleri dile getirdi:

“BTC’de yaşanan her sıçrama bir diğerinden daha düşük seviyede oluyor. Desteğin direnişe dönüştüğünü düşünüyorum. 12.000 dolar seviyeleri Bitcoin için bir direnç bölgesi oluşturabilir.”

Popüler analistin çizdiği olumsuz tablo yatırımcıları endişelendirmeye yetti. Bitcoin sahipleri uzman analistin açıklamaları üzerine çıkışa doğru koşmaya başladı bile. Yazının yazıldığı tarihte ise lider kripto para birimi 16.840 dolar seviyelerinde. Eğer Capo’nun dediği gibi BTC, 12.000 dolar seviyelerine düşecek ve bu varlık için yeni bir direnç bölgesi olacaksa, Bitcoin %28’in üzerinde bir düşüş yaşayacak demektir.

Bitcoin dibi görebilir mi?

Bitcoin’in geleceği konusunda karamsar olan Capo, yatırımcıların bu sert düşüşe hazır olmadığını dile getirdi.  FTX’in çöküşünden bu yana borsalarda ciddi derecelerde maddi kayıp yaşayan yatırımcılar, güvenli seçenek olarak görülen BTC’nin çöküşünde ciddi yaralar alabilir. Uzman kripto para analisti, BTC yorumunun yanı sıra güncel piyasa hakkında da konuştu. Capo, kripto piyasası ve borsalardaki mevcut ticaret ortamının yatırımcıları üzebilecek senaryolar yaratabileceği görüşünde. Analistin yorumlarına göre, borsalar çöküş tehlikesiyle karşı karşıya, altcoinler kilit destekleri kırıyor ve tüm göstergeler aşağıyı gösteriyor.

Kriptoarena.com olarak da belirttiğimiz üzere, özellikle FTX iflasından bu yana kripto dünyası büyük darbeler aldı. Birçok borsanın çöküş yaşadığı 2022 yılında enflasyon oranı hiç artmadığı kadar arttı. Haliyle kripto yatırımcılarının da sektöre olan güveni oldukça kırıldı. Buna karşın bazı kripto analistleri lider kripto para birimi BTC hakkında olumlu gelişmeler beklerken, Capo onlar arasında yer almıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!