Bitcoin Dünyasında Yeni Bir Rekor Daha Kırıldı

Kripto piyasasına dair son dakika gelişmelerini takip ve analiz eden bir platform olan Whale Alert tarafından ortaya konan verilere göre bugüne kadarki en büyük Bitcoin dolandırıcılığı gerçekleştirildi. Dünyaca ünlü bir şirket olan MicroStrategy’nin CEO’su Michael Saylor’ın adı kullanılarak yapılan bu dolandırıcılık olayında 26 BTC tek seferde sahte bir hesaba gönderildi.

Dolandırıcıya 26 Bitcoin gönderen mağdur rekora imza atmış oldu!

Kripto dünyasında sıklıkla karşılaşılan bir dolandırıcılık yöntemlerinden biri olan sahte hediye Bitcoin kampanyalarına bir yenisi eklendi. Bu gibi kişiler, mağdurların kendilerine gönderdikleri kripto para miktarının birkaç katını geri vermeyi vadederek insanları dolandırıyor. Kripto balinalarına ve piyasaya dair son dakika gelişmelerini paylaşan bir platform olan Whale Alert yakın bir zaman önce MicroStrategy’nin ünlü CEO’su Michael Saylor’un adı kullanılarak gerçekleştirilen bir dolandırıcılık olayında, mağdur bugüne kadarki en büyük miktarda Bitcoin (BTC)’i dolandırıcıya gönderdi.

26 Bitcoin (BTC), bugüne kadar tek işlemde sahte bir hediye kampanyasına gönderilen en büyük miktar olarak kayda geçti. Kriptoarena.com olarak daha önce de benzer dolandırıcılıkları bildirdiğimiz üzere genel olarak dolandırıcılar, mağdurun güvenini kazanmak için ünlü birinin veya bir şirketin profilini taklit ederek Youtube, Telegram ve Twitter’da aktif bir şekilde yer alıyor.

Benzer bir dolandırıcılık olayı geçen yıl Elon Musk’ın adı kullanılarak yapıldı

Whale Alert’ün bildirdiğine göre MicroStrategy CEO’su Michael Saylor’ın ismini kullanan sözde bir hediye kampanyasına tam 26 BTC gönderildi. Lider kripto paranın mevcut fiyatıyla bu miktar yaklaşık 1,12 milyon dolara tekâmül ediyor. Söz konusu olayda mağdur olan kişi, gönderdiği Bitcoin (BTC)’lerin tamamını kaybederken 26 BTC, bugüne kadar tek işlemde sahte bir hediye kampanyasına gönderilen en büyük miktar olarak yeni bir rekora imza atıyor.

Blockchain ve balinaların hareketleri izleyen bir platform olan Whale Alert, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada ödemenin bir Coinbase adresi üzerinden yapılmış olabileceğini belirtiyor. MicroStrategy CEO’su Michael Saylor’un ismini kullanan dolandırıcıların bugüne kadar 6 işlemde toplamda 1,4 milyon dolar değerinde Bitcoin (BTC) ele geçirdiği öğrenildi. Daha önce de bildirdiğimiz üzere geçtiğimiz yıl Elon Musk’ın adını kullanan bir dolandırıcılık olayında bir yatırımcı, 10 BTC’sini kaptırmıştı. Bu son gelişmeyle birlikte yeni rekor ise 26 BTC’e yükseldi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!