Bitcoin de haftanın öne çıkan haberleri neler?

Olumlu haberler ve PayPalın geçtiğimiz hafta çarşamba günü kripto para birimini entegre edeceğini duyurmasının ardından 2020nin en yüksek seviyesine yükselen Bitcoin büyük bir boğa koşusunda.

Hafta ilerledikçe iyi haber devam etti. Amerikanın en büyük bankası JP Morgan Cuma günü Bitcoinin altından daha iyi bir yatırım olasılığı olduğunu iddia eden bir rapor yayınladı ve Kanye West dünyanın en büyük podcastine Bitcoin bomba niteliğinde sözler söyledi. West Joe Rogana : Bitcoinciler “Amerikanın gerçek kurtuluşu ve insanlık üzerinde etkileri olacak. ” dedi.

Kripto para piyasası yükselirken Bitcoin S&P 500 ile yakın zamandaki korelasyonunu azalttı. Bu Mayıs ayında Bitcoini “yarıştaki en hızlı at” olarak adlandıran ve CNBCde perşembe günü ekranlara çıkan efsanevi yatırımcı Paul Tudor Jonesun kehanetini yerine getiriyor.

Paypal Bitcoin’i kabul etti

Ödeme devi PayPal kullanıcıların Bitcoin Ethereum Bitcoin Cash ve Litecoin satın almasına olanak tanıyan işlevselliği kademeli olarak sunmasıyla önümüzdeki birkaç hafta içinde 487 milyon ABD vatandaşı kripto masasına getirilecek.

Çarşamba günü yapılan açıklamadan önce istikrarlı bir şekilde yükselen Bitcoin habere roket gibi hızlı gibi davrandı: Haber duyulur duyulmaz fiyat dikey olarak yükseldi ve hızla 13K $ lık direnci kırdı.

JP Morganun Bitcoin hakkında fikir değiştirmesi

2017de Bitcoinin bir “dolandırıcılık” olduğunu iddia eden yatırım bankası JP Morgan fikrini değiştirdi.

Wall Street devi Cuma günü Bitcoine övgüler yağdıran bir rapor yayınladı ve kripto para biriminin güvenli bir liman varlığı olarak altına göre belirgin avantajları olduğunu öne sürdü.

İleriye bakıldığında banka Bitcoinin “önemli ölçüde uzun vadeli yukarı yönlü” olabileceğini iddia ediyor ve piyasa değeri “ETFler veya külçe ve coinler aracılığıyla altın için yapılan toplam özel sektör yatırımını karşılamak için buradan 10 kat artması” gerekiyor.

Böylesine güçlü bir ralliden sonra bir geri çekilme beklenebilse de BTCnin coşkusu herhangi bir azalma belirtisi göstermiyor.

Perşembe günü CNBCde konuşan milyarder yatırımcı Paul Tudor Jones rallinin “ilk vuruşunda” olduğunu söyledi. Yatırımcılar kripto para birimini enflasyon koruması olarak satın almaya başladıkça daha fazla ivme bekliyor.

Ralli devam ederse bir sonraki durak 2019un en yüksek seviyesi olan 13.900 dolar olabilir. Bu dönüm noktasının ötesinde fiyat neredeyse göklere vuruyor. Bu noktadan sonra çok az işlem geçmişi olduğu için kripto para birimi kendisini bu yeni yükseklikte kurmaya çalışırken artan volatiliteyi görebiliriz.

Comments (0)
Add Comment