Bitcoin (BTC)’İn Mucidi Satoshi Nakamoto’nun Heykeli Dikildi!

Son zamanlarda kripto para karşıtlığı yinde gündemde olmasına rağmen, dünyadaki Bitcoin (BTC) tutkusu giderek artıyor. Bunun en son örneği ise Macaristan’dan geldi. Bitcoin’in mucidi Satoshi Nakamoto’nun Macaristan’nın başkenti Budapeşte’de heykeli dikildi.

Yüzü bilinmeyen bir kişinin heykeli!

Bu güne kadar, Bitcoin (BTC)’in mucidinin kim ya da kimler olduğu kesin olarak bilinmiyor, bu nedenle bronzdan yapılan  heykelin yansıtıcı ve aynaya benzer bir yüzü var. Böylece heykele bakan insanlar kendi yüzlerini görebilecekler. Heykelin yüzü ifadesiz. Yaldızlı alüminyumdan ötürü de tıpkı bir ayna gibi yansıtma özelliği de vardır. Macaristan’ın önde gelen gazetelerinden Index’e göre, herkesin birer Bitcoin mucidi olduğu fikrinin, “hepimiz Satoshi’yiz” mottosuyla, ülkede hayata geçmesi hedefleniyor. Heykel, SAP, Canon ve Microsoft gibi teknoloji devlerine ev sahipliği yapan Graphisoft Park’a dikildi. Teknoloji parkı içerisinde Apple’ın kurucusu Steve Jobs’un da bir heykeli var.

Sembolik ve sanatsal yönü olan bu girişim aslında, Bitcoin’in merkeziyetsiz ve bağımsız olarak nitelendirildiğinin bir hatırlatıcısı olarak yorumlanıyor. Projenin heykeltraşları, ülkenin ünlü sanat isimleri  Réka Gergely ve Tamás Gilly. Fikir babası ise András Györfi isimli Bitcoin tutkunu. Öte yandan finansman, Crypto Academy, Macaristan Blockchain  Vakfı ve Blockchain Budapest adlı üç kuruluş tarafından karşılandı. Aynı şekilde, ülkedeki kripto para topluluğu da parayı bir araya getirmek için finansmana katıldı. Toplamda 3 milyon florin toplandı. (yaklaşık 10,556,94 ABD doları).

Bitcoin (BTC)’in mucidi Satoshi Nakamoto kimdir?

Kim olduğu hâlâ bilinmeyen Nakamoto’nun, 5 Nisan 1975 doğumlu Japonya‘da yaşayan bir girişimci olduğu iddia edildi. Fakat ortaya atılan iddiaların çoğu Nakamoto’nun, Amerika veya Avrupa’da yaşayan, aslında Japon olmayan, kriptografi (şifreleme) uzmanı ve bilgisayar bilimcilerinden biri olduğu yönünde.

Satoshi Nakamoto’nun yaklaşık 1 milyon adet Bitcoin (BTC)’e sahip olduğu tahmin ediliyor. Bu rakam, Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesini gördüğü 13 Mart 2021 fiyatı baz alındığında yaklaşık 61.7 milyar dolara tekabül ediyor. Heykelin, BTC tutukunları tarafından büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (2)
Add Comment