Bitcoin (BTC)’de ”Death Cross” Beliriyor: Ayı Piyasası!

Analistelere göre, Bitcoin (BTC)’de ”Death Cross” beliriyor. Bu model, 50 günlük hareketli ortalama, (MA) 200 günlük MA’nın altına düştüğünde ortaya çıkan bir düşüş göstergesi olarak tanımlanıyor.

 

Goldman Sachs’tan kritik açıklama!

Piyasalar için oldukça uğursuz olarak nitelendirilen bu model, Bitcoin için düşüş eğilimi gösteren ABD Federal Rezervi (FED) tarafından daha hızlı likidite çekilmesi endişelerinin artmasıyla bu hafta onaylanacak gibi görünüyor. Bloomberg’e göre, Goldman Sachs, Fed’in 2022 yılı sonuna kadar borçlanma maliyetlerini en az dört kez artırmasını öngörüyor. Yatırım bankacılığı devi, merkez bankasının bilançosunu Temmuz ayından itibaren küçültmesini de bekliyor.

 İşsizlik oranının yüzde 3,9’a düştüğünü gösteren Cuma günkü ABD işgücü piyasası raporu, Fed’in Mart ayındaki varlık alımlarının sona ermesiyle eş zamanlı olarak faiz artırması durumunu güçlendirdi. CME Group’un FedWatch verilerine göre, yatırımcılar geçen haftaki Mart ayında 25 baz puanlık bir artış olasılığını yüzde 61’den yüzde 73’e yükseltti. Merkez bankasının odağını maksimum istihdamdan enflasyon kontrolüne kaydırmasının ardından, Bitcoin bocalamaya başladı. Aralık ayında Fed, 2022’nin sonuna kadar en az üç faiz artırımı ve Mart ayına kadar varlık alım programının sona erdiğini duyurdu.

Death Cross ve genel makro görünüm, Bitcoin fiyatını daha da düşürebilir

Bitcoin, 10 Kasım’da 69 bin dolar civarında zirve yaptı ve o zamandan beri yaklaşık yüzde 40 düştü. Lider kripto para birimi, son yedi gün içinde  yüzde 12’nin üzerinde kayıpla Aralık başından bu yana en büyük haftalık düşüşünü kaydetti. Yaklaşan ”Death Cross”, kötüleşen makro görünümle birleştiğinde genel düşüş eğilimi devam edebilir. Bununla birlikte, teknik göstergenin ayı piyasasına işaret edip etmediği şu anda belirsiz. Kraken tarafından yapılan araştırmaya göre, 2014 ve 2018’de görülenler de dahil olmak üzere Bitcoin (BTC)’in önceki ”Death Cross’ların çoğu, “ya sonraki günlerde bir satış ya da ayı piyasasını teyit eden bir makro düşüş trendi” ile çakıştı.
 
Bununla birlikte, Haziran 2021’de, Mart 2020’nin sonlarında ve Ekim 2019’da tanık ortaya çıkan ”Death Cross”, dip seviyeleri gösteren ayı tuzakları veya yanlış sinyallerdi. Haziran 2021’in ortasındaki Deat Cross’tan sonra görülen konsolidasyon, öne çıkan resimde görüldüğü gibi yeni bir boğa koşusuna dönüştü.. Hareketli ortalama geçişler, geriye dönük verilere dayandıkları ve fiyatları geciktirme eğiliminde oldukları göz önüne alındığında, bağımsız göstergeler olarak güvenilmezdir.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!