Bitcoin (BTC) Hashrate’i Yükseliyor: BTC Fiyatına Etkisi Nasıl Olur?

Bitcoin (BTC) hashrate’i, Çin’in kripto para madenciliğine yönelik yasakların neden olduğu düşüş sonrası, güçlü bir sıçrama gösterdi. Çin, yasaklardan önce en büyük Bitcoin ve kripto madenciliği merkeziydi Ülkedeki büyük madencilik tesislerinin çoğu, yasaktan sonra faaliyetlerini kapatmak zorunda kaldı ve Bitcoin hashrate’inde Mayıs ayına kıyasla anında yüzde 50’lik bir düşüşe neden oldu. Hashrate Temmuz ayında güçlü bir toparlanma gösterdi ve daha fazla Çinli madencinin ABD, Kanada ve Kazakistan gibi ülkelerde madencilik faaliyetlerine yeniden başlamasıyla daha da yükselmesi bekleniyor.

Hashrate’in yükselmesi fiyatı olumlu etkileyecek

Bitcoin hashrate’İ bir yıl öncesine göre hala yüzde 25’ten daha fazla düşük seviyelerde. Bu düşüş, kripto para madenciliğinin yüzde 50’den fazlasını oluşturan bir bölgenin günler içinde yasaklarla karşılaşması sonucu meydana geldi. Piyasadaki uzmanlar bunu kısa vadeli bir değişiklik ve Bitcoin topluluğu için büyük bir rahatlama olarak gördüler, çünkü bu kadar yüksek bir madenci yüzdesinin tek bir yerde toplanması, Bitcoin ağının merkeziyetsizliğine karşı en büyük eleştirilerden biriydi.

Twitter’da popüler bir kripto analisti olan Philip Swift, yükselmeye devam etmeyi başarırsa, hash rate’de görülen toparlanmanın Bitcoin için yükselişe dönüşeceğini söyledi.

 Bitcoin boğa koşusu bitti mi?

Bitcoin fiyatı, 30 bin ila 40 bin dolar arasında değişen iki aylık bir konsolidasyon aşamasında. Lider kripto para, Mayıs ayının ikinci haftasındaki büyük satıştan sonra son iki ayın çoğunu 35 bin doların altında geçirdi. Zaman zaman 40 bin doları aştı ancak kazanımları koruyamadı. BTC şu anda 33. 651 dolardan işlem görüyor ve dün bu seviyenin altına düştükten sonra 33 bin dolarlık kilit zincir desteğini geri alıyor.

 

Lider kripto para birimi bugün kısa bir süre önce 34 bin dolara dokundu ve tekrar 35 bin dolarlık kilit direnci hedeflemek için mücadele ediyor. Düşük ticaret aktivitesi, kapalı bankalar ve marj ticareti gibi çeşitli dış faktörler nedeniyle hafta sonları kripto piyasası için olumsuz olarak kabul edilir. Düşüş hissi kripto piyasasına hakim olmaya devam ederken, birçok analist kripto piyasası boğa koşusunun sonunda olmayabileceğimizi tahmin ediyor. Hatta birçoğu, boğa döngüsünün sonundan ziyade boğa döngüsünün ikinci aşamasına yaklaştığımızı öne sürüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!