Bitcoin Boğaları Kontrolü Ele Alıyor Mu? Analistler Açıkladı

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere Şubat ayı içerisinde lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 25 bin dolar seviyelerine kadar yaklaşmıştı. Mart ayına 3 gün kalmışken lider kripto para birimi düşüş eğilimine maruz kaldı ve 23 bin dolar seviyelerine kadar geriledi. Peki, kötü 2022 yılının ardından 2023 yılına bomba gibi giren Bitcoin (BTC) için sıradaki seviyeler ne? Bitcoin boğaları kontolü ele alıyor mu? İşte detaylar…

BTC fiyatı düşüyor; Bitcoin boğaları kontrolü sağlayacak mı?

Lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) fiyat hareketi, bu yılki ivmenin makroekonomik ve düzenleyici faktörler nedeniyle kısmen kesilmesinin ardından, piyasa liderinin 24 bin dolar seviyelerinin altında işlem görmesiyle duraksadı. Piyasalarda mevcut düşüş eğilimine rağmen Kitco News analisti Jim Wycoff, 24 Şubat’ta fiyat hareketinin alarm için bir neden olmadığını savundu ve boğaların hala kontrol altında olduğuna dikkat çekti. Ünlü analiste göre uzun bir süredir 24 bin dolar seviyelerinde gezinen BTC için bu fiyat duraksalamaları rutin bir gidişat olarak açıklanıyor.

Analistin sözleri ise şu şekilde:

“Mart ayında BTC fiyatları, Cuma günü gerçekleşen ABD ticaretinin erken saatlerinde tekrar istikrara yakın gözüküyor. Bu çok yeni değil. Bu haftaki yatay fiyat hareketi, bir duraksama rutinidir ve düşüş eğilimi göstermez. Boğalar, günlük grafikte bir fiyat yükselişi mevcut olduğundan, genel olarak kısa vadeli teknik avantaja sahip olmaya devam ediyor”

“Devam eden durgunluğun nedeni FED!”

Bir diğer yandan uzmanların açıklamalarına göre Bitcoin’in devam eden durgunluğu, Ocak ayı PCE verilerinin yayınlanmasının ardından Federal Rezerv’in faiz oranlarını artırma olasılığının artmasıyla ilişkilidir. Veriler, son birkaç aydır enflasyondaki düşüş eğiliminin tersine döndüğünü ve faiz oranlarında olası bir yükseliş eğilimine işaret ettiğini ortaya koyuyor.

Ekonomist tahminleriyle karşılaştırıldığında, Ocak ayı PCE Fiyat Endeksi, Aralık ayında bildirilen yüzde 5,3 oranından daha yüksek olan geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,4 artış göstererek beklentileri aştı. Makroekonomik unsurlar devreye girmeden önce Bitcoin, Amerika Birleşik Devletleri’nin kripto sektörü üzerindeki yenilenen baskısından kaynaklanan herhangi bir serpintiyi bir kenara bırakan varlıkla direnç göstermişti. Özellikle, düzenleyicilerin staking ve stablecoin ihracına yönelik baskılarına rağmen Bitcoin 25.000 dolarlık pozisyonunu geri aldı.

Kripto para piyasasındaki mevcut belirsizliğe rağmen, USDC stablecoin ihraççısı Circle’ın CEO’su Jeremy Allaire, lider kripto’nun burada kalacağına vurgu yapıyor. 24 Şubat’ta CNBC ile yaptığı bir röportajda Allaire, ağın geliştirme faaliyetlerine işaret ederek Ethereum’u desteklediğini açıkladı. Aynı zamanda, geçen yılki piyasa gerilemesine rağmen USDC’nin büyüme kaydettiğini belirtti.

“Bitcoin burada kalacak. Bir platform olarak Ethereum, insanlar onun üzerine inşa ediyor. Geçen yıl boyunca, katliam sırasında, dijital varlıklar çok düşerken, USDC gerçekten büyüdü.

Bu blockchain ağlarının üzerinde çalışan bir dijital dolar, gerçek faydaya ve gerçek değere sahiptir ve bize, ilerledikçe faydanın nereden geldiğine dair bir gösterge sağlıyor.”

Bitcoin fiyat analizi

Lider kripto para birimi geçtiğimiz 24 saat içerisinde 24 bin dolar seviyelerinden düşüş yaşadı ve birçok kripto para yatırımcısını hayal kırıklığına uğrattı. Son 7 günlük süreçte BTC, yüzde 7,2 değer kaybederken, anlık olarak 23.112 dolardan işlem görüyor. Piyasa değerine bakıldığında ise lider kripto, 446 milyar dolarlık bir değere sahip.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!