Bitcoin Bankacılık Sektörünü Resmen Nakavt Etti! İşte Detaylar!

El Salvador, bu yıl Eylül ayında BTC’yi yasal ödeme aracı olarak resmen kabul ettikten sonra Bitcoin ile tarih yazmaya devam ediyor. Kriptoarena.com olarak daha önce belirttiğimiz üzere, El Salvador’un tarihi kararının arkasındaki kilit isimlerden biri ülkenin Cumhurbaşkanı Nayib Bukele, ülkede Bitcoin cüzdanı kullananların sayısının banka hesabı kullananların sayısını geçtiğini ortaya koyuyor.

El Salvador Başkanı, ülkenin banka hesaplarından daha fazla Bitcoin cüzdanına sahip olduğunu iddia ediyor

Küçük Orta Amerika ülkesi, BTC’yi benimsemesi nedeniyle ağır bir şekilde eleştirildi ve herkes sonuçları konusunda uyardı. Bununla birlikte, Başkan Bukele, benimsemenin sadece bir reklam ve halkla ilişkiler çalışması olmadığını, bunun yerine bankacılık olanaklarını %70’ten fazla banka hesabı olmayan nüfusun kullanımına sunmak için yapıldığını açıkça belirtti. Benimseme, bazı şiddetli protestoları da içeren birçok zorluktan geçti, ancak şimdi ülke Bitcoin’i benimsemenin ödüllerini topluyor gibi görünüyor.

Başkan Nayib Bukele, Bitcoin’e yeni hizmetler ve özellikler eklemek için çalışıyor ve ülke zaten yüzlerce Bitcoin ATM’si aracılığıyla günlük olarak milyonlarca dolar havale gerçekleşiyor. Bukele ayrıca ülke hazinesinden kaynak kullanarak Bitcoin’i düşük fiyattan satın almaya başladı ve BTC fiyatının 30 bin – 40 bin dolar fiyat aralığında işlem gördüğü son birkaç ay içinde 800’den fazla Bitcoin satın aldı. Şimdi lider kripto para biriminin fiyatı neredeyse iki katına çıktı ve El Salvador’un BTC yatırımlarından elde edilen karlar hastaneler ve okullar inşa etmek için kullanılıyor.

Diğer ülkeler El Salvador’un başarısına nasıl bakıyor?

Finansal istikrarsızlıktan, enflasyondan ve uluslararası yaptırımlardan muzdarip diğer birçok ülke El Salvador’un yolunu takip edeceğini ima ediyor. Bununla birlikte, finansal ekosistemlerinde kripto kullanımını yasallaştırmalarına rağmen, başka hiçbir ülke kripto para birimlerini yasal ödeme aracı haline getirmeye karar vermediği görülüyor. El Salvador, Bitcoin (BTC)’in başarı öyküsünün göze çarpan bir örneği haline geldi ve işler planlandığı gibi giderse, yaşanacak en sürdürülebilir ve müreffeh yerlerden biri haline geleceği düşünülüyor.

Dünyanın süper gücü olan ülkeler, tamamen yasaklamayı başaramasalar da, Bitcoin ve kripto piyasası etrafında yeni kurallar ve düzenlemeler oluşturmaya kararlı görünüyorlar. Diğer taraftan Çin dışındaki birçok ülke, Bitcoin’i tamamen yasaklamak gibi bir niyetlerinin olmadığını da açıkça belirtiyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!