Usta Analist Bitcoin’in Ayı Formasyonu Oluşturduğunu Söyledi! Ama…

Efsanevi analist ve yatırımcı Peter Brandt, Bitcoin (BTC)’in klasik bir düşüş formasyonu oluşturduğunu ve lider kripto para birimi için piyasa değerine göre daha düşük fiyatlara işaret ettiğini söyledi. İşte detaylar…

Bitcoin için düşüş sinyalleri mi geliyor?

Usta isim, Peter Brandt, 672.000 Twitter takipçisine attığı bir tweet’te, Bitcoin’in geleneksel olarak tamamlandıktan sonra aşağı yönlü bir düşüş öneren bir fiyat hareketi modeli olan yükselen bir kama oluşturduğunu söylüyor. Bununla birlikte, usta isim, BTC’nin düşüş fiyat hareketi ile gelen iki uyarı olduğunu söylüyor. Peter Brandt ayrıca, birçok kişinin onun görüşüne katıldığını, modelin çok açık olabileceğini ve başarısızlığa mahkum olabileceğini de sözlerine ekledi. Peter Brandt konu ile ilgili şunları söyledi:

Formasyon oluşumu devam ediyor – BTC’de yükselen kama formasyonu.

Uyarılar:
-Çoğu oluşum modeli başka bir şeye dönüşür.
-Yükselen bir kama olsa bile önce tamamlanması gerekir.

Çok fazla insan benimle aynı fikirde. Bu bana morfolojinin en muhtemel olabileceğini düşündürüyor, ama göreceğiz.


Bir diğer başarılı kripto analisti Kaleo ise, Bitcoin için bir geri çekilmenin saklanabileceğini ve başka bir yükselişle yaklaşık 28 bin dolara çıkmadan önce 21.000 dolar civarında bir fiyat hedefi olduğunu öne sürdü. Ayrıca Kaleo takma adıyla bilinen analist, borsanın son zamanlarda daha kırmızı günler görmesinin, BTC’yi yerel bir düşüş için aşağı çeken katalizör olabileceğini söylüyor. Yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

Zaman çizelgemin tekrar kitlesel histeriye girdiğini görmeye hazırım ve 10 bin doların altında bir çağrı yapmaya başladım… Stonks, piyasa öncesi dünkü kapanıştan bu yana düşmeye devam etti ve Bitcoin daha zayıf görünüyor – ancak yine de henüz keskin bir hareket olmadı.

Madenciler BTC birikimlerinin yüzde 30’unu üç ayda sattı

Kriptoarena.com, kripto analiz şirketi Arcane Research’ün son tahminine göre, madenciler kazandıklarından daha fazla BTC’yi satmaya devam edecek. Bitcoin bu ay 25 bin dolara yolculuğu, 2022 boyunca zorlanan madencilik sektörü üzerindeki baskıyı azalttı. Bir noktada, madencilerin üretim maliyetinin spot BTC fiyatından çok daha yüksek olduğu ve madencilerin faal kalabilmeleri için yüklü satışlar yapacağı endişeleri çoğalmıştı. Hatta bu faaliyetlerin finansal olarak sürdürülemez olmasından dolayı çoğunun emekliye ayrılabileceği dahi düşünülüyordu.

Mayıstan beri geçen süreyi kapsayan veriler, büyük bir çalkantı yaşandığını doğruladı. Arcane’e göre Core Scientific adlı tek bir madenci, mayıs ve temmuz ayları arasında 12 bine yakın BTC sattı. Bu trend içinde bulunduğumuz ayda da devam ediyor gibi dururken, en büyük madencileri dahi yeniden birikime ikna etmek için BTC fiyatının epey yükselmesi gerekecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!