Bitcoin ATM operatörlerinden ayda 18 milyon dolar istiyor

Porto Riko merkezli blockchain ve robotik firması Bots Inc ABD genelinde Bitcoin ATMleri işleten firmalara karşı dava açmak için “büyük bir hukuk firması” ile seçeneklerini araştırdığını duyurdu.

İki hafta önce şirket Bitcoin ATMlerinin çalışmasının temelini oluşturan protokoller için bir patent aldı ve bunu aylık telif ücretlerinde milyonlara hak kazandığına inandı.

Teknoloji için fikri mülkiyetin sahibi olarak Bitcoin ATM ağlarının çalışması için temel önemde olduğunu iddia ettiği için Botsın CEOsu Paul Rosenberg Bitcoin ATM üreticilerinin “işlem başına” telif ücretlerine bakıyor:

“İşlem başına telif ödemeleri birkaç yıllık bir dönem için müzakere edilecektir. Özellikle üreticilerle yapılan bazı anlaşmalar önceki yılları ve / veya önemli sayıda gelecek yılı kapsayabilir. “

Amerika Birleşik Devletlerinde aylık 130 ila 180 işlem gerçekleştirdiği tahmin edilen 9.400den fazla Bitcoin ATMsi ile Bots patentinin aylık telif ücretlerinde 14 milyon ila 18 milyon dolar sağlayabileceğine inanıyor. Bu rakamın müzakereleri başlatmak için büyük bir iddia olup olmadığı veya teknolojinin şirketin iddia ettiği kadar önemli olup olmadığı bilinmiyor.

Bots ABD Patenti No. 9135787 B1 “Bitcoin Kiosk / ATM Cihazı ve Sistem Entegre Kayıt Protokolü ve Aynısını Kullanma Yöntemi” haklarını 29 Ekimde yan kuruluşu First Bitcoin Capital LLC aracılığıyla aldı. Patent ilk olarak 2014 yılında yapıldı.

İlk Bitcoin Capital Temmuz 2019da patenti aldı ve 2024 yılına kadar 50 milyon dolara kadar telif hakkı elde etmek için şimdiye kadar başarısız bir kampanya başlattı. Bots First Bitcoin Capitalin kripto varlıklarını ve ilgili teknolojileri bu yılın Temmuz ayından itibaren almaya başladı ve iki katına çıktı.

Bots ABD merkezli ATM operatörleri ile “dava olmaksızın dostane bir anlaşmaya varmayı” umuyor ve bunun “bu operatörlere Bitcoin ATMleri konsorsiyumuna katılmalarını teklif edeceğini” belirtiyor.

Bots makineyi çalıştıran şirketten bağımsız olarak Bitcoin ATM terminalleri arasında birlikte çalışabilirliğe izin vermeyi amaçlayan bir “Dünya Çapında Bitcoin ATM ağı” geliştirme sürecinde olduklarını iddia ediyor.

Kripto topluluğu ABD merkezli finansal hizmetler şirketi Squarein Eylül ayında blok zinciri ve kripto sektörlerinde patent trolleme ile mücadele etmek için bir konsorsiyum oluşturacağını duyurmasıyla birlikte teknolojilere erişimi kısıtlamak için patentlerin kullanımını tarihsel olarak kınadı.

Square’in “Crypto Open Patent Alliance” “kripto topluluğunun patent saldırganlarına ve trollere karşı savunma yapmasına yardımcı olmak” için tüm üyelerin blok zinciri patentlerini ortak bir kitaplıkta birleştirecek.

Comments (0)
Add Comment