Bitcoin, Ağustos 2020 nin sonuna kadar 14.000 Doları görebilir

Pandemi öncesi yükselişe geçen Bitcoin Covid-19 sebebiyle Mart ayında büyük bir yıkım yaşadı. Salgın olmasaydı BTCnin Nisan 2020de 11.500 Dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

BTC geçtiğimiz günlerde Temmuz ve Ağustos 2019da kurulan 11.507 Dolarlık haftalık direnç seviyesini kırdı.

Mevcut durumda Bitcoinin geçen yılki 13.957 Dolarlık en yüksek seviyesine giden tek teknik seviye 11.820 Dolarlık 0.786 Fibonacci geri çekilme seviyesidir. BTC bu seviyelerin üzerine çıkmayı başardığı takdirde birkaç hafta içinde BTC 14000 Dolar seviyesinde yer alabilecek.


                                                                     Günlük BTC / USD grafiği

Günlük grafikte yerel bir yukarı yönlü hareket görülüyor Bitcoin günlük 11.862 Dolar seviyesinde ve 11.762 Dolarlık haftalık direnç seviyesinden geçiyor. Bununla birlikte günlük seviye yaklaşık 0786 Fibonacci seviyesine karşılık geliyor.

Günlük grafikte sabit yükselişini devam ettirebildiği durumda BTC mavi ile gösterilen en düşük direnç hattını takip ederse direnç desteklenecek.

Günlük grafikte sabit yükselişini sürdürmeyi başarırsa en düşük trend destek çizgisini (mavi olanı) takip ederse direnç desteklenecek.

Bununla birlikte geleneksel finansal sektörleri görmezden gelmeksizin pazarın temel bileşenlerine de dikkat edilmesi gerekiyor. Daha fazla risk içeren piyasa varlıklarında borsalar hızlı bir şekildedaha iyi bir iyileşme gösteriyor. BTC için yatırımcıların riskli varlıklara olan ilgi yoğunluğu dijital altına ek bir sermaye akışını teşvik edebileceği tahmin ediliyor.


                                                                            Haftalık BTC / USD grafiği

Geçen yıl en yükse seviyede yer alan Fibonacci retracement bu yılın en düşük seviyesine geriledi ve 1.618 seviyesi hedef seviye olan 20128 Doları gösteriyor. Ancak şu an itibariyle herhangi bir destek vermek için erken görünüyor.

Mevcut durumda BTC yatırımı yapanlar uzun vadede yükselişin olup olmadığını görmek durumunda kalacak. Ağustos ayı aktif olarak Bitcoin ticareti yapanlar için yakın vadede yukarı doğru bir hareketin olup olmayacağını anlamak açısından oldukça önem taşıyor.

11.862 Dolarlık mevcut günlük direnç seviyesinden en yüksek seviyeye kadar belirgin bir teknik direnç olmadığı için BTC grafiği seyrinin yakından takip edilmesi gerekiyor. Kırılmanın gerçekleşmesi durumunda 2020 sona ermeden önce Bitcoinin 14.000 Dolar olabileceği çok gerçekçi bir tahmindir.

Comments (0)
Add Comment