Bitcoin Bu Kritik Seviyeyi Aşarak 28 Bin Dolara Ulaşabilir mi?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), fiyatını 20 bin dolar seviyesinin üzerinde tutmaya çalışmaya devam ediyor. Yatırımcıların, lider kripto para birimi piyasanın toparlanmasına öncülük etmeye devam ettikleri ve kritik seviyenin altına düşmesi durumunda BTC’yi yakından takip edecekleri belirtiliyor.

Poppe: BTC yeniden bir dirençle karşı karşıya

Analizler, Bitcoin’in 20 bin ila 23 bin dolar fiyat seviyesi arasında devam eden konsolidasyonun ardından 24 bin dolar seviyesine kısa bir süreliğine çıkmasının ardından, birden fazla yükseliş hedefi belirtilerine sahip olduğu söyleniyor. Lider kripto para birimi Bitcoin, son 7 günde yüzde 8.3 kazanç elde ettiği görüldü. Şu anda ise rahatlama rallisinin ardından yüzde 4.3 oranında düşüşle 22.473 dolar seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.

Kripto para ticareti uzmanı Michaël van de Poppe, son fiyat hareketliliğine dayanarak Bitcoin’in hala 23.800 dolarda kritik bir direnç bölgesi ile karşı karşıya olduğuna inandığını açıklıyor. 22 Temmuz tarihinde takipçileriyle paylaştığı bir tweet’te Poppe, BTC’nin 23.800 dolar seviyesini kırmayı başarması durumunda, yatırımcıların 28 bin dolar seviyesini bekleyebileceğini söylüyor:

Bitcoin yeniden kritik bir dirençle karşı karşıya. Eğer bu 23.800 dolardan kırılırsa, hareketliliğe devam edeceğimizi ve 28 bin doların yeni bir alan olduğunu varsayıyorum, ancak aynı zamanda 200 haftalık MA’nın üzerinde net bir kırılma olduğu doğrulandı.

Bitcoin için diğer senaryo

Uzman Poppe, eğer tam tersi bir durum oluşursa yani direnç seviyesini kıramaması halinde Bitcoin’in 21 bin dolar seviyesine bir düzeltme için gerileyebileceğini belirtti. Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Ayrıca, Terra (LUNA) ekosisteminde yaşanan çöküş ve benzeri olayların oluşmamış olsaydı piyasaların mevcut seviyeleri çoktan geçmiş olabileceğini de belirtti. Yatırımcıların, piyasa faktörlerinde yaşanan olaylardan dolayı zorunlu satışlar yapmadan sabit kalabilselerdi, Bitcoin’de 32 bin dolar seviyesini yeniden test edebileceğini söylüyor.

Michaël van de Poppe, Terra’da yaşanan çöküşün artık BTC fiyatını etkilemediğini belirtti. Bununla birlikte, son günlerde teknoloji devi Tesla tarafından ellerinde bulunan BTC’lerin boşaltılmasının ve Celsius’un iflas başvurusunun Bitcoin üzerinde az da olsa ağırlık oluşturduğuna dikkat çekiyor.

Analist BTC fiyatı üzerinde oynayan yatırımcılara dikkat çekiyor

Bir başka kripto para analisti Ali Martinez’in öngörülerine göre, yatırımcılar vadeli işlem piyasasındaki aktiviteye dayalı olarak Bitcoin’in geleceği hakkında bahislerde bulunuyorlar:

Vadeli işlem piyasasında daha fazla likidite ve ilginin göstergesi olarak, türev borsalarında 07/12’den bu yana yaklaşık 1,44 milyar BTC pozisyonu açıldı. Yine de talepteki aynı artış zincirleme bir perspektiften yansıtılmıyor. Bitcoin’in tüm büyük direnç bariyerlerini aşmış gibi görünüyor.

Ayrıca analist, büyümelerin devam etmesi halinde BTC fiyatının 26.800 dolar seviyesine ulaşabileceğini düşünüyor. Martinez, BTC balinaları ve madencilerinin satış yapmaya devam etmesi ve ağın genişlemesinde azalmanın devam etmesi halinde mevcut fiyat seviyesinden bir düşüşün yaşanma riskinin devam ettiğini belirtiyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!