Bitcoin, 2018 in başından beri ilk kez 16.000 Doları kıracak gibi görünüyor

Bu haftanın başlarında ABD Doları firladiginda güçlü bir düşüşün ardından Bitcoin yükseliş trendine döndü. Önde gelen kripto para birimi şu anda 15.930 Dolar yılın şimdiye kadarki en yüksek seviyelerinin 40 Dolar altında ve kritik 16.000 Dolar direnç seviyesinin 70 Dolar altında işlem görüyor.

Altcoinler de yükseliyor. Ethereum yaz rallisinden bu yana en yüksek fiyatına ulaşırken son 24 saatte % 5 değer kazandı.

Analistler Bitcoinin temellerini göz önünde bulundurarak yükselişine devam edeceğini dusunuyor ve bu alanın teknik özellikleri daha fazla büyümenin ileride olduğunu gösteriyor.

Bitcoin yakında 16.000 Doları kırabilir

Bitcoin bir hafta içinde üçüncü kez bu temel seviyeyi test ederken 16.000 Dolarlık direnci aşmaya hazır görünüyor. Bu eğilim BTCnin 15.000 Dolar gibi temel seviyeleri desteğe çevirmeyi başardığı ve fiyatlar ise kısa vadeli net bir yükseliş eğilimi oluşturduğu yönündedir.

Analistler bu son ayağın Bitcoini 17.000 Dolara hatta 18.000 Dolara yonlendireceginden emin görünüyor. Ünlü bir analist hafta sonu şöyle bir yorum yaptı:

“Bence Bitcoinin 17.000 Doları ve hatta önümüzdeki 10 günde 18.000 Doları geçme şansı var. İyi bir orta zaman dilimi patlamasından ve biraz soğumadan geçmemiz gerekiyor. 18 bin Dolara giden yol en az dirençli yol gibi görünüyor. O zamana kadar kimse satmak istemiyor ve herkes dipsi satın alıyor. Piyasa dengesi oluşturmanın en kolay yolu bunu hızlıca yapmak ve ardından piyasanın biraz sapmasına izin vermektir. “

Temel trendler büyüme lehine hizalandıkça Bitcoin daha da yükselmeye hazırlanıyor. Bir Wall Street milyarderi olan Stanley Druckenmiller geçtiğimiz günlerde Bitcoini onaylarken hash oranı yaklaşık % 60-70 artis gosterdi. 

 

Comments (0)
Add Comment