Bitci, Oyun ve Metaverse Sektöründe de Adından Söz Ettirecek!

Bitci Holding, Metaverse ve oyun sektöründeki yeni projelerini düzenlenen bir basın toplantısı ile sektörün beğenisine sundu. Projeler hakkında konuşan Bitci Holding CEO’su Onur Altan Tan, “Bitci Games ile Metaverse’e giriyoruz” diyerek müjdeyi verdi. İşte ayrıntılar…

Bitci Holdin CEO’su Onur Altan Tan:  Blockchain ekosisteminin sunduğu fırsatları kaçırmayın

Blockchain teknolojilerinin Türkiye’deki öncüsü ve dünyanın en büyük fan token geliştiricilerinden biri olan Bitci Holding,  Metaverse ve oyun sektöründe ses getirecek projelere imza atmaya hazırlanıyor. Bitci Holding CEO’su Onur Altan Tan, Türk şirketlerine ve Türk oyun geliştiricilerine, blockchain ekosisteminin sunduğu fırsatları kaçırmamaları çağrısında bulundu.

Geçtiğimiz günlerde yapılan duyuru ile holdingleşmenin ardından bir basın toplantısı düzenleyen yerli blockchain teknolojileri şirketi Bitci Holding, gazetecilerle metaverse ve oyun sektörü üzerine çalışmalarını anlattı ve şunları söyledi:

Holding bünyemizdeki Bitci Games ile Metaverse’e giriyoruz. Sadece bir Metaverse yapısı değil, aynı zamanda bir oyun platformu yaratıyoruz. Bir platformu sunuyoruz. Aynı zamanda oyun stüdyolarına Web3 altyapı desteği de veriyoruz.

Bitci Games bünyesinde oluşturulan oyunun son testleri yapılıyor

Türkiye’de oyun geliştiren çok sayıda oyun stüdyosu olduğunu belirten Tan, hedeflerinin, geliştirilen bu oyunların blockchain üzerinde tokenizasyonla kullanılabilmesi olduğunu söyledi. Bitci Holding CEO’su ayrıca, şu an görüştükleri 600 bini aktif, toplam iki milyon kullanıcılı bir oyun olduğunu ve bu şekilde tokenize edileceği bilgisini verdi. Bu kapsamda Bitci Games bünyesinde geliştirdikleri bir oyunun son testlerinin yapıldığını da vurgulayan Onur Altan Tan, Türk oyun sektörünü radarlarına aldıklarını belirtti. Tan, oyun stüdyolarına da bir çağrıda bulunarak şunları söyledi:

…Dolayısıyla bu oyunları tokenize ederek hem yatırımcılara yeni bir alan açıyoruz, hem daha büyük bir kitlenin oyunları kullanmasını sağlıyoruz, hem de oyun stüdyolarının bundan bir gelir etmesine olanak sağlıyoruz. Yani oyunları blockchain’e bağlıyoruz, böylelikle oyundaki bütün ekonomi blockchain üzerinde dönüyor… Gelin geliştirdiğiniz oyununuzu Web3’e alalım, halihazırdaki milyonlarca kullanıcıyla, onların bu yöndeki talepleriyle ve yeni kullanıcılarla oyunlarınızı buluşturalım. Buradaki gelir mekanizmasından faydalanın.

Bitci Games’in odaklandığı bir diğer alan ise metaverse. Tan, metaverse’ü internetin ilk dönemlerine benzeterek şunları söyledi:

Nasıl ki internet ilk çıktığında bütün şirketler web sitesi açmaya başladılar ve servis, hizmet ve ürün satışları kapsamında bu bir yarış haline döndü, benzer şekilde metaverse’e de internetin yeni yüzü diyebiliriz.

”’Hepimiz bir şekilde metaverse de yer alacağız”

Bitci Holding’in Bitci Games’le VR Mars Metaverse’ünü geliştirdiğini söyleyen Tan, Metaverse projeleri ile ilgili şunları aktardı:

Mars gezegeninde aynı zamanda oyunlaştırılmış bir metaverse kurguluyoruz. Oynadıkça kazan mantığıyla çalışan fakat aynı zamanda konser alanları, etkileşim alanları, toplantı alanları olan bir metaverse… Şu an büyük bir kısmı bitti. Büyük bir bütünün parçası VR Mars çünkü Bitci Games’in ana hedefi, tüm şirketlerin yer alacağı bir internet yaratmak. Metaverse büyümeye devam edecek. Hepimiz bir şekilde orada yer alacağız, belki bir oyun oynayacağız, belki bir ürün alacağız. Dolayısıyla burada ikinci çağrımız da şirketlere: Şirketlerin nasıl ki internet kurulduğunda internette bir alanı olduysa artık Metaverse’te de bir yerleri olacak…. Akaryakıt ve enerji sektöründen farklı şirketlerle metaverse çalışmaları ve NFT çalışmaları yapacağız. Şu an 20’nin üzerinde şirketle görüşüyoruz.

Bitci Holding, borsa tarafında ise yerli ve yabancı 33 takımla fan token partnerliği yaptı. Bu yolla sadece Türkiye’de spora sağlanan kaynak 140 milyon TL’yi buldu. Brezilya Milli Takımı, İspanya Milli Takımı, Formula McLaren Takımı, Moto GP gibi takım ve organizasyonlarla iş birlikleri yapıldı ve blok zinciri teknolojileriyle desteklendi. Şirket, fan token ve borsa tarafında ulusal ve global ölçekteki anlaşmalarla büyümeye devam ediyor. Tan konuyla ilgili açıklamalarında şunları bildirdi:

Bitci Borsasını dünyanın farklı yerlerine taşıyacağız. Brezilya’da ilkini açtık ve 8 aydır faal durumda. Brezilya Milli takımı ve 5 tane Brezilya takımıyla etkileşimini sürdürüyor. Bunun yanında hem kripto para alım satımını regüle etmiş Portekiz ve Kanada gibi ülkelerde, hem de henüz bu alanı regüle etmemiş ama kripto alım satımının yaygın olduğu ülkelerde çalışmalarımız sürüyor. Malta’da, İsviçre’de, Estonya’da bu alanda şirketlerimiz ve lisans çalışmalarımız var. Önümüzdeki süreçte biraz daha güneye inerek MENA bölgesi için de adımlarımız olacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!