Bir Rus şirketi Kuzey Kutbu nda bir madencilik çiftliği açıyor

Taymyr Yarımadasındaki Norilsk sanayi bölgesinde Kuzey Kutup Dairesinin üzerindeki yeni bir madencilik çiftliği Bitcoin madenciliği için 11.2 megawatt güç sağlayacak. Çiftlik bir “madencilik oteli” olarak çalışarak müşteriler için uygulamaya özel entegre devrelere (Asıcler) ev sahipliği yapacak ve elektrik tüketimi için şarj edecek.

Çiftlik Blockchain ve kripto alanını aktif olarak araştıran ve ABD ile İsviçrede metallerle desteklenen tokenleri satmayı planlayan Rus madencilik şirketi Nornickelin sahip olduğu kapalı nikel eritme tesisinin arazisini işgal edecek. Nikel Fabrikası çevresel kaygılar nedeniyle kapatıldı.

Şirket sözcüsü Tatyana Arestova BitClusterin kapasitesini gelecek yıl 31 megawatta çıkaracağını ve eski nikel fabrikasının mekanını kullanacağını söyledi. Şu anda Bitmainin en son model S19un 150 Asıcsi Norilske gidiyor.

İlk müşterinin Çinden olacağını ekledi. BitCluster şu anda bu müşterinin madencilik makinelerini Sichuan eyaletinden elektrik fiyatının kilovat/saat başına 4 sentten daha az olduğu Norilske taşımak için lojistik üzerinde çalışıyor.

Arestova “24 Ekimde Çinde yağmur mevsimi sona eriyor. Böylece elektrik tarifelerini yükseltecekler. Çinli madenciler daha iyi tarifeler aramak için hareket etmeye başlayacak. BitCluster da mekanda kendi Asıclerinin küçük bir demetine sahip olabilir ancak bu tüm çiftliğin küçük bir parçası olacak” dedi.

Planlar Norilskin yerel yetkilileri tarafından onaylandı. Norilsk Kent Konseyi başkanı Alexander Pestryakov daha önce madencilik çiftliğinin açıldığını açıklayan Norilsk Gazetesi Zapolyarnaya Pravdanın aktardığı gibi madencilik çiftliğinin lansmanının “Norilskin dijital gerçekliğinin sadece başlangıcı” olduğunu söyledi.

Pestryakov ”Kuzey Kutbundaki veri merkezlerinin inşası şüphesiz bölgesel kalkınmanın itici gücü olacak ve büyük yatırımları çekecek” dedi.

Comments (0)
Add Comment