Bir analiste göre, BTC nin bu seviyede kalması olumlu bir işaret

Bir analist haber yazımı itibariyle 10.400 Dolardan işlem gören Bitcoinin 9.000 Doların üzerinde kaldığı sürece yükselişinin devam edeceğini düşünüyor. Aksi takdirde en düşük seviyelere geri dönme riski ile karşı karşıya kalacağını ekliyor.

Analist BTCnin son fiyat hareketinin Nasdaqın 2008deki Büyük Durgunluk sonrası tabloya benzediğini belirtti.

Karşılaştırmaya göre Bitcoinin 9000 Dolar ve üzerinde kaldığı sürece Nasdaqın on yıl süren ralliden önce olduğu gibi aynı noktada yer alacak.

Bitcoin Nasdaqın yörüngesini takip ederse burada tutulması gerekecek ve onu tüm zamanların en yüksek seviyelerine getirecek bir ralliye başlayacak.

Yatırımcı yılın başında Bitcoinin 3.000 Dolara düşeceğini ve XRPnin 2020de 0.11 Dolar ile 0.13 Dolar olacağını ileri sürdü. O dönemde bu tahminler çoğu yatırımcı ve analist için büyük bir düşüş olarak görüldü.

Bununla birlikte Bitcoin Mart ayında ciddi bir düşüşe geçtğinde yatırımcının öngörüsünün doğruluğu kanıtlandı.

Uzun vadeli yükseliş eğilimi devam ediyor

Bitcoinin uzun vadeli eğilimi son fiyat zayıflığına karşın yükselişi sürdürüyor.

Bloomberg Intelligenceda kıdemli bir emtia analisti ve kripto piyasasının daha yakın bir takipçisi olan Mike McGlone kripto ile ilgili bir araştırma raporunda değerlendirmede bulundu.

“Bitcoin 2016nın önceki zirvesine dönüşünü yansıtıyor. Bu arzın yarıya indirildiği son zamandı ve önemli bir zirveden sonraki üçüncü yıldı. Grafiğimiz 2017 parabolik rallisini takip eden üçüncü yıl için Bitcoin işaretleme süresini gösteriyor. Dört yıl ve 2018de yaklaşık % 75lik bir düşüşten sonra ikinci yıl Bitcoin 2016 trendini takip ederse bu yıl yaklaşık 20.000 Dolarlık rekor bir seviyeye yaklaşacak.”

DTAP Capitalden Dan Tapiero Raoul Pal ve Arthur Hayes de dahil olmak üzere birçoğu makroekonomik durumun Bitcoini yükseltmeye hazır olduğunu ifade etti.

Comments (0)
Add Comment