Binance Smart Chain (BSC) Nedir?

Binance Smart Chain (BSC) nedir? adlı konu başlığımızı Kriptoarena.com olarak, bu makalemizde yanıtlıyoruz. BSC, Binance Chain’le aynı doğrultuda çalışan bir yan Blockchain ağıdır. Binance Chain’nin tam aksine, akıllı sözleşme işlevlerine ve ETH sanal makinesiyle uyumludur. Ayrıca DApp’leri de desteklemektedir. BSC, Token takası, NFT’ler ve merkeziyetsiz para piyasalarına kadar geniş bir alanda kullanılmaktadır.

Binance Smart Chain projesinin amacı nedir?

Proje, Binance Chain tarafından 2019 yılında kullanıma çıktı. BSC projesi, merkeziyetsiz ve hızlı şekilde alım-satım işlemlerinin desteklenmesini sağlamak hedefi ile geliştirildi. Binance Chain üzerinde yer alan DApp ve en büyük merkeziyetsiz borsalardan biri olan Binance DEX üzerinde olan işlemlerde, web ara yüzü veya Trust Wallet yerel entegrasyonu aracılığıyla da kullanılabilmektedir.

Altyapı ve düşük işlem ücretleri:

BSC özellikle DeFi unsurlarının gelişmesine bağlı kalarak geliştirdiği projesiyle, kendi Coin’i olan BNB Coin için proje geliştikçe katkı sağlayacaktır. Özellikle Binance Coin üzerinde etkisini kısa sürede göstermesi beklenen projenin popülerliğine bakılırsa prim yapma fırsatının daha fazla olduğu düşüncesi hakimdir. Ayrıca ETH ağı üzerinde yapılan işlem sayısını ortaya çıktığı ilk andan sonra, kısa bir zamanda geçen BSC, daha düşük işlem ücretiyle başarılı bir grafik izlemektedir.

Avantajları neler?

  • BSC özellikle Token takasları ve NFT’lere kadar bir sürü DeFi işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir.
  • Ayrıca hızlı ve merkeziyetsiz şekilde alım-satım işlemlerine imkan sunar.
  • Özellikle ölçeklenebilen oluşuyla rakiplerinden bu noktada ayrılmaktadır.
  • BSC’nin işlem ücretleri oldukça düşüktür.

Dezavantajları neler?

  • Projenin özellikle işlem sayısı artış gösterdikçe maliyetlerde de yükseliş görülebilmektedir.
  • BSC karmaşık bir altyapı kullanması sebebiyle farklı teknik aksamalara açık olmaktadır.

Binance Smart Chain (BSC) nedir? Altyapısından nasıl yararlanılmaktadır?

BSC uygulamalarından faydalanmak için öncelikle bir cüzdan hesabı oluşturmak gerekmektedir. BSC, Math Wallet, Ledger, TokenPocket, ONTO, Arkane, MetaMask vb. birçok cüzdanla uyumlu olmaktadır. Tercih edilen cüzdanlardan herhangi birinde hesap açılıp kolaylıkla BSC işlemleri gerçekleştirilebilmektedir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!