Binance CEO’su ve CFTC Karşı Karşıya: Davaları Reddetti!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere kripto para piyasasının tansiyonu bu günlerde oldukça yüksek. Son olarak Binance CEO’su Changpeng Zhao, CFTC ile karşı karşıya geldi. Ünlü isim, CFTC’nin iddialarını reddederek dava için farklı bir önerge sundu. İşte detaylar…

Binance CEO’su Changpeng Zhao davayı reddediyor

Binance, Amerika Birleşik Devletleri Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından açılan davayı reddetmek için bir önerge sundu. Hatırlayacağınız üzere CFTC, borsayı ABD vatandaşlarına yasadışı ticaret hizmetleri sunmakla suçlamıştı. Binance tarafından sunulan mahkeme belgelerine göre, CFTC tarafından borsaya karşı ileri sürülen yedi iddiadan ilk altısı “yabancı hizmetlerin sunulduğu” iddiasıyla ilgili. Binance’in hukuk ekibi, Binance.com’un Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyet göstermemesi ve CEO’su Changpeng Zhao’nun da orada ikamet etmemesi nedeniyle, yasal açıdan bu iddiaların temelsiz olduğunu savundu. Mahkeme dosyasında, “CFTC’nin, bırakın denizaşırı ülkeleri, Amerika Birleşik Devletleri içinde bile spot ticaret ürünleri üzerinde yargı yetkisinin bulunmadığına dair hiçbir ihtilaf yoktur” denilmektedir.

Binance’in Emtia Borsası Yasası’ndan (CEA) “kaçtığını” ve düzenleyici kuruma kaydolmayı reddettiğini iddia eden son suçlamayla ilgili olarak borsa, CFTC’nin bu tür iddialarda bulunmak için gerekli yasal standartları karşılamadığını ileri sürerek yanıt verdi. Mahkeme başvurusu, Binance.com’un 2019’dan sonra, borsanın ABD kullanıcı tabanını zaten kısıtladığı ve dışladığı bir zamanda ek ürünler sunmaya başlamasının zamanlamasını sorguluyor. Binance, CFTC’nin şikayetinin hiçbir temeli olmadığını ve haktan yoksun olduğunu savunuyor.

Her iki taraf da mahkeme kararını bekliyor

Aktarılan verilerde 27 Mart’ta bildirildiği üzere CFTC, Binance ve CEO’su Changpeng Zhao aleyhine türev ticaret düzenlemelerini ihlal ettiği iddiasıyla bir dava açmıştı. Komisyonun suçlamaları arasında Binance’in Amerika Birleşik Devletleri tarafından terör örgütü olarak listelenen kuruluşlardan gelen işlemleri işleme koyduğu ve kısıtlı yargı bölgelerinden gelen kullanıcılara hizmet vermeye devam ettiği iddiaları yer alıyordu. Buna ek olarak, düzenleyici kurum Binance’i, tamamı doğrudan veya dolaylı olarak Changpeng Zhao’nun yönetimi altında 300 hesaptan oluşan ayrı bir ticaret birimi işletmekle suçladı.

Davaya yanıt olarak Changpeng Zhao, her bir iddiayı ayrı ayrı ele almak için sosyal medyaya gitti ve CFTC’nin yaklaşımından duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi. Komisyonun bazı önemli ayrıntıları gözden kaçırdığını ve son iki yılda Binance ile CFTC arasındaki işbirliğinin kapsamını doğru bir şekilde yansıtamadığını iddia etti. Binance ve CFTC arasındaki yasal savaşın kripto para topluluğu ve dünya çapındaki düzenleyicilerin büyük ilgisini çekmesi muhtemel. Dava ilerledikçe, piyasa katılımcıları ve sektör paydaşları, sonucun kripto para piyasasının düzenleyici ortamı için daha geniş etkileri olabileceğinden, işlemleri yakından izleyecektir. Şimdilik her iki taraf da mahkemenin Binance’in davayı reddetme talebine ilişkin kararını bekliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!