Binance 9 Altcoin Çifti İçin Marjin İşlemlerde “Delist” Dedi!

Küresel olarak lider konumda olan kripto para borsası Binance, 9 farklı altcoin’in bazı paritelerini izole ve çapraz marjin işlemlerden çıkaracağını duyurdu. Bu yeni duyuru birçok yatırımcının dikkatini çekerken uzmanlar, 9 altcoin çifti için dikkatli olunmasını önerdi! Peki, bu kararla beraber hangi altcoin projeleri etkilenecek? İşte detaylar…

Binance, 9 altcoin için kötü haberi verdi

30 Ağustos Çarşamba günü resmi bir açıklama yaparak dev kripto para borsası Binance, bazı altcoin projeleri için kötü haberi verdi. Açıklamalara göre dev kripto para borsası Binance, AirDAO (AMB), Dash (DASH), Bonfida (FIDA), Kava Lend (HARD), Holo (HOT), IOST (IOST), NULS (NULS), FC Porto Fan Token (PORTO) ve Request (REQ) gibi bazı altcoin’lerin paritelerini izole ve çapraz marjin işlemlerinden çıkartacağını bildirdi.

Dev borsa tarafından aktarılan verilere göre AMB, DASH, FIDA, HARD, HOT, NULS, PORTO ve REQ’in BUSD paritesi, IOST’un Bitcoin paritesi için izole ve çapraz marjin borçlanması 1 Eylül tarihinde askıya alınacak. Bu askıya alma işlemi ile beraber dev borsa işlem çiftlerini izole ve çapraz marjinden geri çekecek. Bu sayede delist işlemi gerçekleşmiş olacak. Bununla beraber 7 Eylül TSİ 09:00 itibariyle tüm açık pozisyonların da otomatik olarak kapatılacağı belirtildi.

Kripto para borsası kritik noktaları açıkladı

Küresel olarak lider konumda olan dev kripto para borsası Binance, gerçekleşecek tüm işlemlerin ardından bekleyen tüm emirleri iptal edeaceğini duyurdu. Bununla beraber borsa, aşağıda yer alan altcoin çiftlerini delist ederek izole ve çapraz marjin işlemlerden ödünç alınabilir varlık olarak kaldıracak.

AMB/BUSD, DASH/BUSD, FIDA/BUSD, HARD/BUSD, HOT/BUSD, IOST/BTC, NULS/BUSD, PORTO/BUSD ve REQ/BUSD

Bir diğer yandan aktarılan verilere göre söz konusu bu altcoin projelerinin marjin işlemlerde başka işlem pariteleri de bulunduğu için son güncelleme tamamen delist edildiği anlamına gelmiyor. Bu yüzden uzmanlara göre yatırımcılar borsadan gelecek duyuruları yakından takip etmeliler ve bu altcoin projelerini izlemeliler. Öte yandan kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere Binance gibi borsalar, delist işlemini düzenli olarak gerçekleştirirler. Bildiğiniz üzere delist işlemi genellikle projenin güvenilirliğiyle ilgili endişeler, düşük işlem hacmi, likidite sorunları veya yasal düzenlemelerin gereklilikleri gibi nedenlerle gerçekleştirilir. Bu işlem, borsaların platformlarında daha iyi bir ticaret deneyimi sunmak veya kullanıcı güvenliğini sağlamak amacıyla alınır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!