Milyarder Bill Miller’ın Fon Şirketinden Bitcoin ve Altın Yorumu: Mümkün Görünüyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunulan bir raporda, Bill Miller’ın hedge fonu Miller Opportunity Trust’ın fon yöneticileri, Bitcoin (BTC)’in dijital altın rolünü üstlendiğini ve volatilitesine rağmen BTC’nin uzun vadede büyük kazançlar sağlayacağını belirtti.

Dijital altın olarak Bitcoin uzun vadede umut vaat ediyor

Bitcoin kurumsal yatırımcıların yeni adresi haline gelirken, her geçen gün yeni isimler kripto para piyasasına katılıyor. Miller Value Funds’un Miller Opportunity Trust için geçen hafta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunduğu altı aylık raporunda şu ifadelere yer verildi.

Bitcoin’in “dijital altın” olarak önemli bir potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz.

 

Miller Opportunity Trust hedge fonunun 31 Temmuz itibariyle yönetim altındaki varlıklarda (AUM) 2,72 milyar doları bulunuyor. Bill Miller ve Samantha McLemore portföy yöneticileri olarak görev yapıyor. Raporda ayrıca şu önemli noktalar vurgulandı:

Uzun süredir Bitcoin fiyat hareketini gözlemliyoruz ve çeyrek boyunca, fon, Grayscale Bitcoin Trust’a (GBTC) yatırım yapmak için onay aldı.

Miller, sert volatilitenin normal olduğunu düşünüyor

Fon yöneticileri, altının piyasa değerinin 11 trilyon doların üzerindeyken, Bitcoin’in piyasa değerinin 600 milyar dolara yakın olduğunu ve BTC’nin altına yetişmesinin uzun zaman olacağını söylediler. Bitcoin’de kurumdal benimsemenin devam ettiğini vurgulayan şirket, BTC yatırımının daha çekici hale geldiğini belirtti. Kıdemli yatırımcı Bill Miller uzun zamandır tutkulu bir Bitcoin savunucusu. Mayıs ayında, Bitcoin fiyatı 58 bin dolardan 34 bin doların altına düştüğünde, bunun “normal ” olduğunu söyledi. Miller, meydana gelen keskin düzeltmenin “Bitcoin’de birçok kez gördüğümüz fiyat hareketi ile  aynı doğrultuda” olduğunu da sözlerine ekledi.

Nisan ayında, bazı analistlerin Bitcoin’in bir balonun içinde olduğu iddia ettiği bir dönemde, Miller farklı düşünüyordu. Yönetici talep arzdan daha hızlı büyüdüğü için Bitcoin’in ana akım haline geldiğini söylemişti. Bitcoin’in dünyanın en büyük fintech şirketlerinden bazılarına karşı 1 trilyon dolarlık bir değerlemeye ulaşan en hızlı varlık olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, BTC uzun vadede umut vaat ediyor.. Fon, Bitcoin’in daha gidecek çok yolu olduğunu kabul ediyor, ancak yine de ödülün risklerden daha ağır basacağını savunuyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!