Beyaz Saray Eski Danışmanından Şaşırtan Bitcoin Tahmini

Skybridge Capital’in kurucusu, 100 bin dolarlık Bitcoin (BTC) fiyat tahminini ikiye katladı. Ayrıca, Bitcoin’in uzun vadede 500 bin dolara ulaşabileceğine inanıyor.

Skybridge Capital’in Bitcoin fiyat öngörüsü

Yatırım yönetimi firması Skybridge Capital’in kurucusu Anthony Scaramucci, Cuma günü Magnifi by TIFIN’de Melissa Francis ile yaptığı röportajda Bitcoin için gelecek beklentileri hakkında konuştu. Scaramucci, BTC fiyatının geçen yılın sonuna kadar 100 bin dolara ulaşmasını bekliyordu. Ancak, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Bitcoin vadeli işlem borsa yatırım fonlarını (ETF’ler) onayladıktan sonra düzenleyici ortamın uygun şekilde değerlendirilmediğini şöyle itiraf etti:

Bitcoin vadeli işlemlerini [ETF’ler] aldıktan sonra, hemen nakit para ile sonuçlanacağını düşündüm. Bunun için çok fazla siyasi rüzgar var.

Bunun yerine BTC, Bitcoin.com Markets’ten alınan verilere dayanarak tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.892 dolardan 40 bin dolar seviyesine kadar düzeltildi. Bununla birlikte, Skybridge Capital kurucusu, Bitcoin fiyatının bu yıl 100 bin dolara ulaşabileceğine inanıyor. Scaramucci şu değerlendirmede bulunuyor:

Bu yıl bu seviyeye gelebilir mi? Evet. İki yılda oraya varma ihtimali var mı? Bundan çok eminim. Ancak burada düzenleyici bir bakış açısıyla yapacak bazı işlerimiz var.

Piyasaların biraz sakinleşmesini sağlamalıyız. Covid’i atlatmak zorundayız. Ama hiçbir yere gitmiyor.

Ortalama bir yatırımcı Bitcoin’e nasıl yatırım yapmalı?

Skybridge Capital kurucusuna ayrıca kriptoya yatırım yapmamış ortalama bir yatırımcı olsaydı ne yapacağı soruldu ve Scaramucci ise şu yanıtı paylaştı:

Biraz Bitcoin alırdım. Ancak, ortalama bir yatırım yapardım.

Böyle bir teknolojiyle başa çıkmanın tek yolu, ortalama dolar maliyetine göre her ay biraz satın almaktır.

Scaramucci ortalama bir yatırımcının Bitcoin (BTC)’e ne kadarlık bir yatırım yapması gerektiği konusunda yüzde 1 ile yüzde 4 arasında bir değer koyulmasını öneriyor ve şu tavsiyede bulunuyor:

Sizin rahat edeceğiniz bir rakam seçer ve her ay biraz satın alırdım. Skybridge paramın yüzde 4’ünü Bitcoin’e koydum. Yüzde 4’lük bir maliyet pozisyonuyla başladım, sonunda yüzde 22 oldu. Daha sonra yaklaşık yüzde 15’lik bir pozisyona düştü. Bence sen de bunun bir parçası olmalısın. Bence Blockchain ve kripto para birimine az yatırım yapmak veya sıfır yatırım yapmak hata olur.

Scaramucci ayrıca, Bitcoin fiyatının uzun vadede ne kadar yüksek seviyeye ulaşabileceği konusunda yorum yaparak, BTC’nin kripto para başına 500 bin dolara ulaşabileceği yönündeki önceki tahminini yineledi. Skybridge Capital yöneticisi ayrıca şöyle uyarıda bulunuyor:

Bu, teknolojinin erken benimsenmesidir. Fiyat çok değişken olacak. Bitcoin (BTC)’in yüzde 50 artı düşüşle çökeceği zamanlar olacak.
Ancak, uzaklaşıp uzun vadeli grafiğe ve benimseme hikayesine bakmaya istekliyseniz, Bitcoin yarım milyon dolara ulaşabilir mi? Olacağına inanıyorum.

Scaramucci, bir süredir Bitcoin konusunda yükselişte. Geçen yıl Kasım ayında yatırımcıları BTC satın almaya teşvik ederek şunları söyledi:

Bu insanlar için çok, çok erken… Onlara neden şu anda buna sahip olmaları gerektiğini açıklamak için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum.

Kripto para piyasası ile ilgili daha fazla güncel haber için lütfen Kriptoarena.com adresini ziyaret ediniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!