‘Batacak’ Denilen Büyük Kripto Para Şirketi İçin Son Dakika!

Kripto para piyasaları, önde gelen kripto para borsası FTX’in çöküş yaşamasıyla beraber düşüş trendinden kurtulamadı. Yaşanan son FTX çöküş dalgasıyla beraber birçok kripto para borsası ve dijital varlık yatırım şirketi derinden etkilendi. Bu şirketlerden biri de Genesis Global Capital olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu şirketler için sırada ne var? İşte detaylar…

Bu kripto para şirketi için şüpheler günden güne artıyor!

Kripto para piyasalarında son yaşanan FTX çöküşünün ardından birçok yatırımcı kripto para birimlerine endişe ile yaklaşıyor. Bir diğer yandan bu dijital varlık şirketleri için iflas söylentileri, birçok yatırımcının endişelerini haklı çıkarabilir. Daha önce kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere geçtiğimiz ay Genesis Global Capital müşteri para çekimlerini durdurmuş ve bu durum ana şirketi olan Digital Currency Group (DCG) ile ilgili şüpheleri artırmıştı. Bilindiği üzere Digital Currency Group, Bitcoin için büyük öneme sahip bir finans ürünü olan GBTC’yi sunan Grayscale’in de ana şirketi olarak karşımıza çıkıyor.

Bir diğer yandan Genesis’in müşteri para çekimlerini durdurmasıyla birlikte kripto para borsası Gemini da borsanın getiri ürünü olan Gemini Earn üzerindeki müşteri para çekimlerini durdurmak zorunda kalmıştı. Dijital varlık şirketi hala para çekimlerini açmadı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gemini CEO’su Cameron Winklevoss Twitter üzerinden kritik bir duyuru yayınladı. Ünlü CEO, Genesis ve DCG üzerindeki likidite sorunlarını çözmek için uğraştıklarını ve bu şirketlerdeki fonlarını kurtarmak amacıyla yeni bir rota belirlediklerini açıkladı.

Ünlü CEO’nun konuyla ilgili açıklamaları ise şu şekilde:

“Earn Güncellemesi: Alacaklılar Komitesinin Mali Danışmanı Houlihan Lokey, Genesis ve DCG’deki likidite sorunlarını çözecek ve fonların geri kazanımı için bir yol sağlayacak bir plan haritası için görüşme yapmaya başladı.

Görüşmeler henüz erken aşamada olup devam ediyor, ancak daha fazla bilgi elde edilir edilmez sizleri bilgilendireceğiz.”

Bir diğer yandan geçtiğimiz haftalarda açıklanan verilere göre Digital Currency Group’un, yan şirketi Genesis’e 1.6 milyar dolarlık bir borcu bulunuyor.

DGC altcoin’leri düşüşe geçti! Panik artıyor!

Dikkat çeken bir başka olay ise Digital Currency Group (DCG) bünyesinde bulunan altcoin projelerinin düşüşe geçmesi oldu. Dijital varlık yatırım şirketinin elinde bulunan altcoin projeleri düşüşe geçti ve birçok yatırımcı durum için endişeleniyor.

Geçtiğimiz 24 saat içinde Filecoin, Near, Ethereum Classic, Litecoin, Bitcoin Cash benzeri DCG ile ilgili birçok varlıkta kayıplar görüldü. BNB, Trust Wallet Token gibi Binance destekli coinlerde de düşüşler dikkat çekiyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!