Barclays Yöneticisi: Bitcoin (BTC) Çılgın İnsanlar Tarafından Desteklenen Bir Tarikata Dönüştü

Dünyanın önde gelen finans şirketlerinden biri olan olan Barclays’in CIO’su Will Hobbs Bitcoin’in giderek “daha fazla tarikat gibi” bir oluşuma benzediğini ve faiz oranlarının yükselmesi durumunda lider kripto para biriminin “uçamayan bir kuş” haline gelebileceğini söyledi.

Hobbs son rekor kıran rallisine rağmen firmasının şu anda lider kripto para ile ilgilenmediğini belirterek bu para biriminin şu anda birçok gerçek dışı düşünceye sahip rasyonel düşünceden uzak çılgın insanlar tarafından desteklendiğini ifade etti.

Bitcoin geçen hafta ilk kez 50 bin doların üzerine çıktı ve cuma günü 53 bin doları aştı. Tesla’dan BlackRock’a kadar büyük firmaların yatırımları Bitcoinin fiyat artışına neden olarak insanlar arasında güven kazanmasına ön ayak oldu. 

Bununla birlikte JPMorgan’daki analistlere göre küçük yatırımcılar yükselişin arkasındaki ana itici güç olmaya devam ediyor. Geçen hafta bir açıklama yapan analistler son 5 ayda nispeten az kurumsal akış olduğunu söyledi.

Hobbs Barclays’in birçok para yöneticisi tarafından paylaşılan bir görüş olan vahşi fiyat dalgalanmaları nedeniyle kripto paradan uzaklaştığını dile getirdi.

Insider’a  konuşan Hobbs gelişen piyasa hisse senetleri olan en gerilim dolu varlık sınıfından bile kat kat daha değişken olan bu varlığın varlık sınıfı araçları arasına dahil olabilmesi için birkaç şartı yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Bunlardan birincisinin beklenen olumlu bir getiriye sahip olması gerekliliği olduğunu ifade eden Hobbs diğerinin ise biraz çeşitlendirme çekiciliğine sahip olması ihtiyacı olduğunu belirtti.

Bitcoin’in bu özelliklerin her ikisini de zaman içinde karşılayabileceğini ancak şu anda bunu söylemenin çok zor olduğunu vurgulayan yatırımcı kenarda bekleyip diğerlerini izlemeyi tercih edeceklerini belirterek Bitcoin dünyasına bir noktada adım atmaktan kaçınmadıklarının sinyallerini verdi.

Yatırım şefi daha geniş bir endişenin Bitcoin’in ilham verdiği gayret olduğunu söyledi. Kriptonun kulağa din gibi geldiğini ve tarikat benzeri bir oluşumu çağrıştırdığını öne süren Hobbs şunları ekledi:

Korkarım ki Bitcoin’in her türlü paranın yerini alacağı fikri çılgınca ve imkansız

Bitcoinin Ne Olduğunu Söylemek İçin Henüz Erken

Elon Musk’ın elektrikli otomobil şirketi Tesla ocak ayında 1.5 milyar doları Bitcoin’e yatıran en dikkat çekici şirket oldu. BNY Mellon Mastercard ve BlackRock da sektörde hamle yapan diğer firmalar arasında yer aldı.

BlackRock’un baş yatırım sorumlusu Rick Rieder perşembe günü CNBC’ye konuşarak müşterilerin enflasyon korkusundan dolayı başka değer kaynakları aradıklarını söyledi. İnsanların enflasyonun yükseldiği ve borçların arttığı varsayımı altında takdir edilebilecek yerler aradıklarını belirten Rieder bu yüzden kripto sektörüyle biraz uğraşmaya başladıklarını açıkladı.

Birçok analist ise neredeyse tüm piyasaları canlandıran hükümetlerden ve merkez bankalarından gelen benzeri görülmemiş teşviklerin Bitcoin rallisinin temel itici gücü olduğunu iddia etti.

Hobbs bu ultra ucuz borçlanma ortamında yapılacak bir değişikliğin kripto paraya zarar verebileceğini düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Bitcoin’in tam olarak ne olduğunu söylemek için henüz erken olduğunu düşünen yönetici şu anda kripto paranın bir sürü büyülü düşünce ve aynı zamanda büyük bir ivme anlatımıyla desteklenen bir değer deposu olduğunu belirtti.

GameStop destanına da atıfta bulunan Hobbs Reddit hikayesine benzer şekilde yaşananların piyasaların anlatı gücünü gösterdiğini ifade etti.

Comments (0)
Add Comment