Bangladeş te ilk Blockchain ticaret işlemi yapıldı

Newagea göre 16 Ağustosta Londra merkezli İngiliz çok uluslu bankacılık ve finansal hizmetler şirketi olan Standard Chartered PLC Bangladeşin ilk Blockchain ticaret işlemini gerçekleştirmek için Blockchain teknolojisini başarıyla kullandı.

Standard Chartered bank konfeksiyon ihracatçısı Viyellatex Ltd ile Viyellatex Spinning arasındaki ticaret için Contour Blockchain ağında bir akreditif (LC) yayınladı.

Tüm işlemin kağıtsız olduğu ve Contourun ağı üzerinden dijital olarak tamamlandığı bildirildi. Contourun Blockchain ağı R3ün Corda Blockchaini üzerine kurulu olup tüm katılımcıların küresel dağıtılmış dijital ticaret için gerçek zamanlı olarak ticaret verileri oluşturmak ve yenilemek amacıyla ağı kullanmalarını sağlıyor.

“Contour veri şeffaflığını artırır yönetim maliyetlerini ortadan kaldırır ve küresel ticaretteki sürtünmeyi azaltır. Tüm bunlar verimlilikte genel bir artışa ve tüm taraflar için maliyetlerde azalmaya yol açar.”

Viyellatex Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEOsu KM Rezaul Hasanat

Blockchain teknolojisi kesinlikle ticaret verimliliğini artıracak ve LC sürecinin geri dönüş süresini azaltacak. Bu nedenle Standard Chartered Bank ile işbirliği yapmaktan ve devrim niteliğindeki Blockchain teknolojisini kullanarak Bangladeşteki ilk ticaret işleminin bir parçası olmaktan çok mutlu ve gurur duyuyoruz” açıklamalarını yaptı.

Comments (0)
Add Comment