Automata Network (ATA) Nedir?

Automata Network (ATA) nedir? Kriptoarena.com olarak, konu başlığımızı bu makalemizde yanıtlıyoruz. Platform 2019 yılında kuruldu. Sektörde önemli projelerde yer alan Zheng Leong Chua ve Deli Gong kurucu ortakları olarak projenin ön planda olan isimler arasındadır. Web3’teki DApp’ler için bir gizlilik ara yazılımı olarak tanımlanır. Daha teknik bir tanımlama yapacak olursak;  Web 3.0 uygulamalarına ve işletmelerine gizlilik, yüksek güvence ve problemsiz işlemleriyle destek imkanı sunar. Ayrıyeten yüksek performanslı bir bilgi işlem protokolüdür. ATA, ERC-20 ve BEP-20 Token’idir. ATA, Automata Network’ün yerel yardımcı program Token’idir. Automata birçok farklı çözüm imkanı sunmayı hedefleyen bir projedir. Aynı zamanda projenin teknik makalesinde, öncelikli hedefin gizlilik olduğu açıklanmaktadır. Bununla birlikte Web3 uygulamalarına ve işletmelerine yüksek güvence  ve daha sonra problemsiz işlemlerle güç veren yüksek performanslı bir bilgi işlem protokolü olmayı hedefler. Kusursuz bir Web3 deneyimini gerçekleştirmek için yola koyulan proje, tüm gerekli olan işlevsellikler ve altyapıyı sağlar. Ayrıca veri sahipliği, sansür ve özel mahremiyete izin olmadan girişlerde şeffaflık eksikliğini ele alır.

Projenin kullanım alanları nelerdir?

  • Madencilik Ödülleri
  • Protokol Ücretleri
  • Yönetişim
  • Geode Tahsisi

Projeyi farklı kılan şey nedir?

  • Uygulamaları Web3 amaçları için oluşturulmuştur. Ayrıca anonim oylama, madenci çıkarılabilir değer (MEV) ile do-not-track indekslemesi içerir.
  • Özel yönetim ile katılımcıların Blockchain yönetiminde kimlik veya tercih açıklamadan oy kullanmaları için zincir dışı özel bir çözüm sunar.
  • ETH, Binance Smart Chain ve diğer Substrate tabanlı EVM uyumlu zincirleri desteklemektedir.

Automata Network (ATA) projesinin avantaj ve dezavantajları?

Proje birçok yönden avantajlı olsa da diğer projelerde olduğu gibi belirli dezavantajlara da sahiptir. Projeyle ilgili doğru değerlendirmeler yapabilmek için mutlaka projenin artı ve eksi yönlerinin değerlendirilmesi önerilmektedir.

  • Kullanıcıların verilerini kontrol etmelerine izin veren çeşitli Blockchain’ler için gizlilik hizmetleri vermektedir.
  • Korumalı ve özellikle tarafsız bilgi işlem düzlemleri imkanı sunar.
  • Veri sahipliği, sansür ve ayrıyeten kişisel mahremiyete izinsiz girişlerde şeffaflık eksikliklerini gidermeyi hedefler.

Automata Network (ATA) nedir? Nasıl satın alınır?

ATA ile işlem yapılan en büyük borsalar; Binance, KuCoin, MEXC, Gate.io, PancakeSwap’dir. Dilediğiniz borsadan BZRX satın alma işlemi yapabilirsiniz. Coin satın almak için ise aşağıdaki adımlar izlenebilir:

Öncelikle ilk adım olarak ATA listeleyen borsaların web/mobil uygulamasına erişim sağlayın. Daha sonra hesap açma adımlarını tamamlayın. Bir diğer adım olan kimlik doğrulama ve onay sürecini tamamlayın. Daha sonra para yatırma adımlarını takip edin. USDT, BUSD, BTC, BNB gibi çiftler ile ATA alımı yapılmaktadır. Son adım olarak istediğiniz bakiye tutarınca ATA Coin alım emri oluşturun. Güvenilir hesaplarınızda saklayın.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!